• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
kozl - майстор
Е то всяко нещо си има трайност.
Според мен автора се интересува от покритие в-у рластмасови изделия, което им придава вид на гумирани. Това покритие как се нанася не знам. С течение на врему
ето си губи първоначялните свойства и почва да лепне.
И през мен мина GSM с такова лепнещо покритие и го свалих с търкане с парцал леко напоен с АМВ.
Свалял съм и от лепнещ корпус на помпа с батерия.
Също и от мишка за РС.
Лепнещите химикалки ги изхвърлям.

Общо взето като имам съмнения за такова покритие се отказвам от придобивката.
Ако автора търси въпрос защо така се получава и структурата на покритието се променя аз нямам точен отговор.
Но много неща са така и за това се използва критерия трайност.
Lutchezar - майстор
В зората на Метро ей така си купих някакъв черен спрей. Оказа се че прави гумено покритие. Ами още си седи някъде, май има съвсем малко вътре и което съм пръснал с него не се е разложило ..

Моето наблюдение за лепкава гума са когато е висока влажността някоѝ гуми лепнат повече, и мишките като построят някоя година в чекмедже се размекват. Имам 2 еднакви гумирани мишки, едната си беше в кутията, другата я ползвах. Смених концепцията и прибрах и 2те в чекмеждето. След година някъде тази в кутията си беше като нова, другата беше станала лепкава...
Може би контактът с кожата променя гумата.
Последна промяна от Lutchezar на пет сеп 09, 2022 5:04 pm, променено общо 1 път.
i486 - специалист
Вероятно наличието на каучук в някакво съотношение с други съставки води до този ефект. Добра тема на ниво ЕС да изкарат някакви ограничения и правила за да не се стига до лепнене.
kozl - майстор
Некво Лидълско фенерче стоеше за нужди в жабката на колата и рядко влизаше в употреба, Вчера ми дотреба и се залепих за фенерчето, :-D па даже и ръцете ми станаха лепкави и ми беше лепкаво гадно.
Да ама АМВ-то ми свършило и гледам шише УР. С парцал и УР махнах лепещото барбар със слой на пластмасата, Размекна се пластмасата и добре, че фенерчето с магнит, та го загрепих на стелажа и така го търках с напоения парцал. Прозрачния участък го облепих с лепенка. Там дето лепенката не е стигнала прозрачното се матира, а другата пласмаса се гланцира :?
Гланцирана ама си личат следите от парцала. Последното не ме притеснява. Важното е, че след като съхна няколко часа след интервенцията с УР фенерчето не лепне. :supz:
  • 1
  • 2

Тема "Лепнеща гума / пластмаса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: