Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
hidrazin - майстор
Никога игла! Химията е за ... химици. Резултатът с химия от начинаещ не винаги е О.К. Особено с "бабини рецепти" от Нет-а.
Що трябва да сложно като може да е лесно?




:partyman:
miroki - майстор
Да на мен също ми казваха, че за професионални машини да не се ползва игла.
Но аз казах, да не се натиска с игла. От натискането, не че нещо става, но може да се разшири отворът и да почне този отвор да се запушва по-лесно. Просто се избутва кафеното зрънце от дупката лекичко. Машината ми е от 2006 първите кремадискове на Делонги. И си работи. А кремата излиза не от цедката, а от пружината на оня клапан. Цедката си е филтър. Ако се счупи пружина или влезе нещо и остане отворен клапана няма да да има крема.пяна.
До сега съм я чистил общо около 4-5 пъти. 2006-2023.
Има и лек ефект с почистване от долната страна с нокти, но лек. Така опитах първия път. Това с нагряването ми изглежда доста по-ангажиращо.
lyubohar - майстор
При мен Gaggia пяната става от една джаджичка под цедката на ръкохватката.
Даже в магазина я даваха отделно и бяха забравили,че се връщах.
И на предната ми машина беше под цедката на ръкохватката.
Клапана(от моята снимка) има някаква друга задача.Вероятно да отваря като вдигне налягането.
Последна промяна от lyubohar на съб сеп 23, 2023 3:03 pm, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
При мен на Филипс цедката беше двуслойна и се поставяше в ръкохватката като легенче. Нямаше никакви други джаджи. Нищо не се разглобяваше. Самата цедка от горната страна имаше дупки по целия диаметър, а от долу само около 1см от центъра. Двете една спрямо друга бяха заварени.
aig_welding - специалист
Благодаря на всички които дадоха мнение. Очевидно разнообразието от цедки е голямо и за конкретно решение трябва конкретна информация. Давам снимки на цедката и модела на кафе машината.

Тази цедка е плитка и се използва само с "подс-ове" (пресовки).

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (96.69 KиБ) Видяна 1177 пъти

Прикачен файл

3.png

Прикачен файл

2.png

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (83.33 KиБ) Видяна 1177 пъти
MamaMy - майстор
Това отдолу пластмаса ли е? Не се ли сваля?
nikolson - майстор
Да, на винт е. Вътре е крема диска.
Затова питах в началото класическа цеТка или кремадиск.
Цедка не ми се е запушвала никога. Хейтъра забрави, че съм работил И барман.
Кремадиск са няколко модела. Които съм пипал все са разглобяеми.
В службата налитат все цедката да чистят, като се за пуши под нея.
Някой може да се чуди ако попита за цена на новата ръкохватка или само цедката.
Много хора изхвърлят кремадиска. По добро от класиката няма.
https://photos.app.goo.gl/L7gJGCsKHCxTeRsT9
Кремадиска прави Пяна. Истински каймак само от машина с обикновена но истинска Цедка, възможност за настройка на налягането и правилната температура.
aig_welding - специалист
ср сеп 27, 2023 9:32 pmnikolson написа:
Да, на винт е. Вътре е крема диска.
Ако съм разбрал правилно, поз. 2 на снимката е на винт. Ако тръгна да го развивам, няма ли риск да се счупи поз. 1, ако са свързани по някакъв начин? Поз. 1 изглежда като самозаконтрящ се щифт.

Нова цедка струва 28 лв. без транспорта.

Прикачен файл

цедка.png
Поз.1 просто фиксира в правилната позиция пластмасовия чарк вътре, който пък се свързва с външния.

Тема "Почистване цедка на кафемашина" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: