вт яну 27, 2026 11:41 pmпишман_майстор написа: Надали и напречното полагане ще е чак проблематично, просто по дължина когато се монтира, "празните" пространства спадат драстично. Аз лично не бих го допуснал , т.е. бих го монтирал по дължина на профилите, както и винаги съм практикувал.Конкретизирай кой е нашляпал и е спрял и кой от незнание си е въобраил,
Виждал съм напречно монтирани листи, на скара правена от мен. Просто аз бях направил конструкцията и се наложи по спешност да спра/отложа по-нататъшната работа, а след мен майсторът ( съсед на собствениците) ги е нашляпал напречно листите. По-точно както му дойде , рязал слагал. Направо грозна картинка. Още ми е пред очите. Ще ги питам собствениците ( приятелско семейство) , дали пазят някакви снимки от него време.
Имахме дори малко разговор на повишен тон с мастера след това.
Но и до ден днешен тавана не мръдна, нито напука. Минимум 10-12г минаха оттогава
че е Микеланджело
?И м/у другото това монтаж и после шпакловчици е някаква нова мода, много удобна. Така се ражда спор като сегашния и никой не носи отговорност и гаранция.
Фантастише