• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
chapara - майстор
вт яну 27, 2026 11:41 pmпишман_майстор написа:
Надали и напречното полагане ще е чак проблематично, просто по дължина когато се монтира, "празните" пространства спадат драстично. Аз лично не бих го допуснал , т.е. бих го монтирал по дължина на профилите, както и винаги съм практикувал.
Виждал съм напречно монтирани листи, на скара правена от мен. Просто аз бях направил конструкцията и се наложи по спешност да спра/отложа по-нататъшната работа, а след мен майсторът ( съсед на собствениците) ги е нашляпал напречно листите. По-точно както му дойде , рязал слагал. Направо грозна картинка. Още ми е пред очите. Ще ги питам собствениците ( приятелско семейство) , дали пазят някакви снимки от него време.
Имахме дори малко разговор на повишен тон с мастера след това.
Но и до ден днешен тавана не мръдна, нито напука. Минимум 10-12г минаха оттогава
Конкретизирай кой е нашляпал и е спрял и кой от незнание си е въобраил,
че е Микеланджело 😂?
И м/у другото това монтаж и после шпакловчици е някаква нова мода, много удобна. Така се ражда спор като сегашния и никой не носи отговорност и гаранция.

Фантастише😉🙃
MamaMy - майстор
https://tashev-galving.com/files/catalo ... B8_D11.pdf
стр.13 от ръководството което самия ти си качил в тази тема viewtopic.php?p=1202276#p1202276 :lol:
пишман_майстор - майстор
chapara написа:
Конкретизирай...
Да, да доуточня сега. Значи конструкцията изцяло бе от мен направена . И се наложи да спра. С уговорката да продължим след около десетина дни. Съсед на семейството ( мастер) ден след мен е ходил на гости и видял конструкцията ( готовата) и си е предложил услугите . Моите хора склонили нали и ....
И т.н.
Предполагам вече внесох яснота :)
chapara - майстор
👍
Няма да го играя съдник, дано си сложил демпферни ленти, да си изпънал окачвачите и да си ги монтирал с правилните анкери и разни други ,,дреболии'' :wink:
По добре не питай собствениците, лична препоръка.
  • 1
  • 2

Тема "Правилно ли е поставен този гиспокартон на тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: