Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Как да се укрепи стена при направа на отвор за врата?
silllveto - Майсторица
С бетонен трегер. Трябва да легне (застъпи) върху тухлите от двете страни не съм сигурна колко, но да кажем поне по 30см.
Друг вариянт е да се сложи дървена или железна греда по същия начин.
Трети вариянт е директно да се сложи под тухлата арматурата, или в нея (ако е четворка)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Да и зависи от какво е стената и колко има над вратата.
Deo-x - специалист
Може да се сложи 2-3 циментови колови/8х8см/ за трегер според дебелината на стената и застъпване в/у туклите с 30см.
masterval - майстор
изтрито
Последна промяна от masterval на чет май 21, 2009 10:35 pm, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
Колко е растоянието до плоча или греда над мястото? В каква стена се отваря ? колко дебела? Имаш ли опит в строителство,защото това не е никак лесна операция ?
tassel - специалист
Ще се включа в темата, за да си задам и аз питанката :) . Искам да разделя един апартамент на две, като за целта трябва да избия още една врата към стълбището. До колкото знам, стената е от бетон от горе до долу. Сградата е на 5 етажа. Апартамента е на 2-и. Ще има ли проблем с конструкцията на сградата? Качвам и скица. Отбелязал съм със син правоъгълник там, където смятам да е вратата.

Прикачен файл

скица.jpg
скица.jpg (199.68 KиБ) Видяна 11223 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Почти категорично мнение. Бетонните стълбищни клетки не се пипат!
Всъщност конструктивно, те държат сградата.
niki_sap - специалист
Сигурен съм, че много искаш майсторчетата да ти дадат положителен отговор и да тръгнеш с къртача напред - питал и уверен. Но не си прави експерименти, подобно нещо можеш да направиш само ако имаш официален проект от коструктур и поне 2 професионални мнения по темата от конструктури. Иначе ще бутнеш блока. Без преувеличение.
housedoktor - майстор
И аз ще те посъветвам като колегите-не пипай там.... :shock:

Тема "направа на отвор в стена за врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: