Здравейте. Предварително се извинявам, ако не пиша на правилното място. Ще ви запозная накратко с моя интересен "проблем". Направих си окачен таван в хола на две нива. Дотук - добре. Не мирясах с това и реших, че трябва да го завърша с венецианска мазилка. Понеже с цветовете съм много зле (меко казано), затова се доверих в това отношение на половинката. Спряхме се (тя избра
) на два цвята - слонова кост за основния таван и кафяво за борда. Тук ще вметна, че мазилката я взех готова - оцветена. Вчера настъпи дългоочаквания момент за полагане на кафявото венециано. Нанесох първата ръка, след малко се прибра жена ми и... се появи въпросният "проблем". На въпроса: "Какъв е тоя
" цвят на борда
?", аз отговорих: "Ами какъвто си го избра!" След кратък дебат се оказа, че "специалистите"
от магазина са направили цвят, различен от този, който избрахме по каталог, но не това е най-лошото. Половинката ми е категорична, че няма да успее да свикне с този цвят, който й създавал асоциация за краен продукт на разстроена човешката храносмилателна система
(в интерес на истината, като ми го каза и аз открих някаква прилика). Въпросът ми е как да се справя с този проблем? Изходът е един - смяна на цвета, но как точно да стане това? Новият цвят със сигурност ще е по-светъл. При това положение мога ли да започна да нанасям мазилката директно върху вече положената? Благодарности на всички отзовали се. Поздрави!
П.С.: Ето го и самият "проблем":

П.С.: Ето го и самият "проблем":