Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Liubo3 - специалист
Здравейте. Правя ремонт в стара сграда и понеже замазката на стените беше изгоряла съм я свалил до тухла и е положена нова. Минаха около четири седмици и се започна със шпаталоването. Всичко си вървеше нормално, те си мажат а Аз.......... търся дефекти. Неприятностите ми започнаха седмица след като беше завършена шпаталовката. Появиха се пукнатини по едната стена. Беше една после два, три, четири. Помислих че мазилката на стената не е била изсъхнала добре и сега след като е вече запечатана с гипса се образува вътрешно напрежение което в последствие причинява пукнатинте. Тази ми хипотеза отпадна след като забелязах пукнатини и по стена която беше с замазка на шест месеца. Това ме наведе на мисълта че пукнатините са породени от стягането на гипса и са само повърхностни. Това го потвърди и факта че след като разчистих някой от пукнатините, отдоло мазилката не беше напукана. Гипсовата шпаталовка е изпълнена с строителен гипс и е като стъкло. (явно и е крехка като него) Въпросите ми са към занимаващите се с това или към хора имали подобни проблеми.
1 - Ако грундират стените с дълбоко проникващ грунт и след това прешпатавоват стените ще бъде ли решен проблема или ще се напукат отново.
2 - Има ли някой представа колко време съхне този гипс и докога ще се пука. Тоест да го оставя да се напуква и след това да го шпаталоват.
Сградата е доста става и със сигурност е улегнала. Какво не е било наред с шпаталовката?

Може да не е за този раздел питанката ми но понеже не намерих раздел за мазилки зидарии и шпаталовки реших тук да запитам.
EDI - майстор
Какво използваха за забавяне на гипсовата смес.При чист гипс реакцията за втвърдяване е скоростна, и е възможно напукване и деформации.В общи линии шпакловането с чист гипс си е изкуство.Може да минеш още една ръка с гипсова шпакловъчна смес, вътре има пластификатори.Гипса отдавна е стегнал, няма нужда да го чакаш.
Здравейте, имам въпрос относно гипсовата шпакловка на терасата на панелен апартамент.
Сложихме стереопор за изолация на външната стена на стаята на която има терасата. След това стъклофибърна мрежа и шпакловка, положихме и 2 ръце гипсова шпакловка ( унифор) за изглаждане на стените. След 2 седмици забелязах че на няколко места гипса се напука.
Искам да добавя че страничните стени на терасата са от Ютонг, с мрежа и също с гипсова шпакловка но при тях няма НИКАКВИ ПУКНАТИНИ.
Попитах няколко човека и никой не може да си обясни защо гипса се напуква само на местата където има стереопор.

Сега се чудя дали направо да започна да боядисвам стените с фасаген поне 2 ръце, или да изкъртя само гипсовата шпакловка и на ново но само с циментова. Дали фасагена ще закрие пукнатините?
Моля ако някой може да ми даде отговор на въпроса, или съвет какво да направя от тук на сетне ще му бъда много благодарен.
Прилагам и снимки
Благодаря Ви за вниманието.
Прикачен файл:
P1170284.JPG
P1170284.JPG (82.32 KиБ) Видяна 2885 пъти
Здравейте, предстои ме боядисване на всички стаи в апартамента които са шпакловани, както и таваните които са с гипсокартон също шпакловани.
Въпросът ми е:
Мога ли да използвам Дълбокопроникващ - Борогрунд 5л. туба, който ми остана но е с изтекъл срок на годност повече от 2 месеца?
Преди да си купя нов бих желал да чуя вашето мнението.
Благодаря Ви за вниманието.
redark - помощник
Здравей ,

Вземи си на Ceresit CT 17 , не се занимавай с Боро , Деко , Меко .
От Ceresita съм супер доволен .
Стените и таваните са шпакловани с Гипсова шпакловка на Боро и БороКИТ Сатен, и след като грундирам смятам да боядисам с латекс на Боро - Боролекс.
Ако върху Боро шпакловката грундирам с Ceresit CT 17, след това няма ли да има проблеми с латекса на Боро, който между другото много ми харесва като качество.
Във форума казват че НЕ Е добре да се смесват различни марки грунд, латекс, шпакловка ... като се започне с една, и да се завърши със същата.

Тема "Проблем с напукана гипсова шпаталовка." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: