• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
agj - майстор
Стената на комина беше напукана, реших да да поставя армираща рабицова мрежа. След шпакловката обаче избива ръжда.
Прикачен файл:
IMG_20170501_171725.jpg
Прикачен файл:
IMG_20170501_171553.jpg
Притесняваме това че ръждата ще избие и след боядисване на стената!Очаквам съвети за отстраняване на проблема?Имам една-две идеи, но не знам дали ще са ефикасни?
1. Имам дълбоко проникващ грунд с който смятам да намажа и после отново да шпакловам.Идеята е този грунд да запечата по нататъшното избиване на ръжда.
2. Да поставя обикновена армировъчна мрежа и отново да шпакловам.
Кое ще е ефикасно?Или дайте съвет за други начини за отстраняване на проблема?
lov - майстор
Ще избива щото гипса не се долюбва с много от металите. За това и ъглите за гипсовите шпакловки се правят от алуминий и пластмаса. Трябвало е да що шпакловаш първо с някаква циментова шпакловка . Примерно за изолации и след това от горе с гипса. А е можело да ползваш и стъклена мрежа със същиия успех. Даже не съм убеден, че не е и по добър вариант от рабицата. Има преди 10 години стегнах един комин само с такава мрежа и точно шпакловка за изолации. Не е мръднал хем и е на открито. А преди това беше във фаза на саморазпадане. Пробвай само с грунда но ме съмнява. Гипса си е хигроскопичен и все ще яде желязото и ръждата ще избива.
marian1 - майстор
ми ако не ти е много трудно - рушни го, и го направи с циментова шпакловка...
другото ще е компромис... щото не се знае, може отново да се овлажни по някаква причина гипстта :lol: и да продължи да избива...
ако нямаш възможност да рушнеш, опитай с блажна боя да боядисаш, и отгоре .... не си казал с какво ще е завършека - под латекси така съм лекувал ръжда... но на отделни участъци - цял ...не знам... може и да се получи
nikolov333 - майстор
Като гледам как е направено с тоя български гипс, май рабицата е замазана с него... Това е голям проблем понеже българския гипс е много хигроскопичен и според мен е добре да се махне. Може и да се пробва мазане с контактния грунд на Боро и отгоре стъклофибърна мрежа с теракол, но резултата не е гарантиран.. Преди това местата, където е избила ръжда, може да се мазнат дебело с грунд за метал или блажна боя.
agj - майстор
Рабицата не е замазана с гипсова шпакловка !Първо е замазна с гъвкаво лепило -такова ми предложиха в магазина такова купих ,след това е гипсовата шпакловка.Не съм имал намерение да правя икономия от каквото и да е!
Както разбирам общото мнение е да го рушна!Но да рушна само гипсовата шпакловка ?И да сложа циментова?Или да рушна всичко барабар с рабицата?Втория вариант обаче е доста икономически неизгоден!Има и още една подробност,че цялата стая е вече изкарана с гипсова шпакловка на първа ръка!И ако шпакловам само комина с циментова,тогава няма ли да има разилика в крайната визия на стята?
marian1 написа:
... не си казал с какво ще е завършека
С латекс ще боядисвам.
lov - майстор
Щом си завършил ремонта на цяло рискувай тогава импрегнация с дълбоко проникващ груднд и отгоре латекса. Може да избие на латекса кога стане време за нов ремонт.
lov - майстор
Бях забравил за него и което по вероятно ще ти свържи работа. Алкиден бързо съхнещ безир. Може на първа ръка да го поразредиш малко с някакъв разредител нищо че е достаъчно рядък. Само да не е нещо блажен. Може и с бензин. Да напие добре в дълбочина и после колкото ръце искаш от горе. Но с дълго изчакване да изсъхва всеки слой.Той съхне бързо за 2-3 часа. Завършваш обаче с леко прешкурване защото като изсъхне ще стои като лакирано и може да се получи различна текстура спрямо останалите стени.
chapara - майстор
Лепни му два картона и не се занимавай с глупости :roll: :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Ръжда след след армировка с рабица !" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: