Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте,

Стягам таванско помещение, неизползвано от години. Понеже е супер малко площ, не се изисква да е нещо фино, а аз обичам да се занимавам, мислех да си освежа стените самостоятелно. Проблемът е, че досега съм правила само по-дребни довършителни неща и никога нищо директно върху тухли.

Първо си мислех за груба мазилка, но пък тухлите са сравнително хубави (сградата е стара, някъде от преди 50-те, стените са тухли единички), сухи, слегнали. Ще изглеждат добре и открити, ако мога да ги освежа и запечатам с нещо - да няма прах и ронене, евентуално да се подсили цвета. Можете ли да ми препоръчате грунд или лак, който да става за такова нещо? И вероятно ще се наложи да се оправят фугите тук там - с какво ще е най-добре, ако ще слагам отгоре грунд/лак?
muhala - специалист
Аз преди да измажа стените минах с дълбокопроникващ грунд на Weber. Стената изглежда перфектно и е запечатана. След това я измазах де, но мисля, че ефекта, който търсиш ще го постигнеш.
Благодаря - предполагам той си е безцветен, ако под него ако се нанесе разреден байц (или нещо друго) за подсилване на цвета на тухлите, дали ще има проблем?
Динев - помощник
Може би само грунд няма да е достатъчен. По скоро лак за камък, като има много с матов или лъскав ефект и сигурно доста различни марки и модели. Например цък цък или импрегнатор. За ремонта на фугите евентуално хоросан с малко добавен цимент.
Salvador - специалист
Ако няма да пазиш фугите, има специална боя за керемиди. Хваща прилично. Грундирането няма как да го избегнеш. Но той дълбокопрониващият грунд не е скъп.

Тема "Въпрос за тухлена стена на таванско помещение" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: