Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте, моля за съвет ако някой се е сблъсквал с подобен случай. Предстои ми изпълнението на циментова замазка от 9см. Проблема е там че искам да изпълня замазката от 4-5см (за да спестя материал и време за труд), останалата дебелина мисля да компенсирам с XPS 4cm, НО! Старата замазка не е добре почистена и основата е релефна, а и пода не е равен т.е. xps-a неможе да се положи правилно. Единственото, което си мисля е че мога да направя подложка от пясък за да изравня основата, но ме притеснява че може да има проблеми в последствие. Моля за съвет, предварително благодаря.
cecodr написа:Здравейте, моля за съвет ако някой се е сблъсквал с подобен случай. Предстои ми изпълнението на циментова замазка от 9см. Проблема е там че искам да изпълня замазката от 4-5см (за да спестя материал и време за труд), останалата дебелина мисля да компенсирам с XPS 4cm, НО! Старата замазка не е добре почистена и основата е релефна, а и пода не е равен т.е. xps-a неможе да се положи правилно. Единственото, което си мисля е че мога да направя подложка от пясък за да изравня основата, но ме притеснява че може да има проблеми в последствие. Моля за съвет, предварително благодаря.

Моежеш директно да залепиш XPS с ПУ пяна за целта - пяната ще поеме неравностите. Зависи обаче какво ще полагаш над XPS-а, по-точно каква е крайната цел.
Макстерм или перлит с цимент.
К'во ти пука че пода не е равен, важното е армираната замазка от горе да е равна и в най високата част на ХРSа да имаш дебелина на замазката 4-5 см. :roll: :wink: Анкерирай ХРSа с пласмасови дюбели :!:

Изображение
Хубаво е да се изравни и дюбелира за да не се получи кухини

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Вашите ремонти”