• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте,майстори!Имаме къща на село,която се опитваме да ремонтираме!Искам да сложа ламинат в коридора,но се сблъсквам с редица проблеми!Подът е дюшаме върху греди а под тях е мазе!Мислех да накова ОСБ плоскости за да изравня и отгоре ламината но след това се замислих за това,че подът не е равен и не ми се иска да правя нещо,за което после ще се ядосвам!А коридора е дълъг 7м.и широк 1,5м и ще вложа труд и средства,които не ми се иска да са залудо!Моля дайте някакъв съвет за подложка или нещо с което да изравня стабилно!Не мога да махна дюшамето,защото е на едно коридор и стаи и не ми се иска да бутам къщата.
torbalan - Дървен философ
Ако е възможно да се повдигне нивото с няколко сантиметра - през 60 см. редиш гредички, които нивелаш, където трябва подлагаш. Ако може да уцелиш гредите под съществуващото дюшеме най-добре с дълги винтове за дърво за тях да хващаш гредичките. Ако не - пак с винтове за съществуващото дюшеме.
Когато останеш доволен от подредените гредички - осб с винтове за дърво към гредичките.
Върху него - ако искаш ламинат, аз лично бих залепил някакъв дъбов паркет.
Това при условие, че съществуващото не скърца.

Друг вариант е с циментова замазка.

Ако не може да се повдига нивото - трябва да махнеш старото дюшеме и да прецениш как да продължаваш спрямо това, което откриеш отдолу.
Благодаря за съвета.Чудя се дали не може да нивелирам директно плоскостите с подложки и да запълня кухините с пяна?
Chefo77 - майстор
Искаш ли истински съвет?
Сложи балатум.
Не се шегувам, с него избягваш от всичко, с което трябва да се съобразяваш при ламината - не ти пречи това, че е криво тук-таме, не ти пречи изобщо че е криво, "изолацията" е същата, миеш го със стирката (шибан коректор) и изобщо не ти дреме какво с случва с него.
Ще положиш доста труд, ще хвърлиш нерви и средства, за да направиш някаква що-годе равна основа и пак ще се ядосваш, ако не е перфектна, защото ще поддава. Ако поддава повече, има пък риск да се повреди ламината.
Последна промяна от Chefo77 на нед дек 31, 2017 11:39 am, променено общо 1 път.
preslav - майстор
Само да попитам - каква е причината да не си изциклиш дюшемето и да си го ползваш? Аз не бих покрил дюшеме с някакъв изкуственяк без да имам основателна причина (мераците на жената не ги броя за основателна причина).
Svezar - специалист
Много зависи от това колко точно е "криво" дюшамето,понеже ако не са някакви ръбове в които да се спъваш с една подложка 10мм фибран мисля ще решиш проблема,хем ще имаш и допълнителна изолация да не влиза студ от мазето :!:
шоп - майстор
fishman72 написа:
че подът не е равен
Какво разбиращ под неравен под?

Като сложиш двуметров мастар какви фуги се отварят?
Това с балатума винаги стои на дневен ред!?!А относно цикленето няма по хубаво от това но къщата е правена 1942г. и има счупена 1 дъска от дюшамето.
Chefo77 - майстор
Вариант да се подмени само тя няма ли?
Чираче - майстор
Chefo77 написа:
Искаш ли истински съвет?
.
Искаш ли наистина истински практичен съвет? :?

Ако имаш неравности, и те дразнят, правиш следното. Намираш по-дълъг мастар, и да е прав. С нивелир и мастара намираш най-високата точка. Разчертаваш пространството с успоредни линии на кръст примерно през 30 см. Купуваш ОСБ примерно 18 мм, и го разкрояваш . Махаш ОСБто, и в пресечните точки на разчертаването навиваш винтове, като ги подравняваш и хоризонтираш според най високата точка. С пистолета започваш да нанасяш раздувна полиуретанова пяна възможно по-нагъсто и бързо. След това поставяш ОСБто обратно, и притискаш отгоре с тежести /а още по-добре е ако фиксираш веднага с винтове/. След стягане на пяната ще имаш равна, хоризонтална, права и здрава основа.
  • 1
  • 2

Тема "Как да подготвя стар под(гредоред),за ламинат?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: