• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
dyodi - специалист
nikolov333 написа:
А в момента нивото и равно ли е с мозайката?
Някъде е равно, някъде - по-високо от мозайката. По начало повърхността не е равна, а набраздена или с платовидни натрупвания на вещество на места.
nikolov333 - майстор
Питам, защото по принцип новата замазка, не е добре да е много тънка. Според мен, въпреки, че ще има различни покрития, замазката трябва да е изравнена или 3-4мм по-ниска с мозайката, за да има възможност да се монтират всички възможни покрития в бъдеще. Може някой ден да сложите ламинат или плочки и дори масивен паркет в бъдеще. Също важно е и какви са нивата в останалите помещения и до колко мозайката е равна и нивелирана в момента.. При ремонта у нас изкъртихме всички стари замазки до панел, изравнихме с фибран 5см и направих 5-6см абсолютно равна замазка на целия апартамент с изключение на баните, които са с малко по-ниско ниво и наклон към сифоните..
dyodi - специалист
nikolov333 написа:
... замазката трябва да е изравнена или 3-4мм по-ниска с мозайката, за да има възможност да се монтират всички възможни покрития в бъдеще. Може някой ден да сложите ламинат или плочки и дори масивен паркет в бъдеще. Също важно е и какви са нивата в останалите помещения и до колко мозайката е равна и нивелирана в момента...
Това беше много важно мнение за мене, благодаря, тъкмо днес се чудех по този въпрос - колко да е висока новата замазка, а трябва да решавам и за нивото на пода на втората спалня, също преди полагане на подложка и на ламиниран паркет. Това мнение много ми помогна да изясня каква да е целта ми при замазките в спалните.
  • 1
  • 2

Тема "Рискове при къртене на нова замазка на фона на недовършена шпакловка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: