Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
brum - специалист
Започнах така както е на снимките по-долу. Сега поне имам някаква вентилация на гаража. Към момента е към общите помещения. В моят гараж не влиза никакъв въздух през общата вентилация и това би трябвало да компенсира.

Притеснява ме консумацията на ток, но подозирам, че всеки гараж си има индивидуален електромер. Имаме обща сметка за общите части и отделно от ЧЕЗ ме таксуват всеки месец с някаква шарена сума между 80 стотинки и 2 лева за гаража. Ако няма индивидуални електромери ще трябва да му сложа някаква електроника за да работи по малко всеки ден в подходящо време.

Вентилатора е 150мм, Vents TT Pro. Въздуховодите и те са по толкова. Дебита е в пъти повече от очакваното.

Ще замеря след седмица да видя влажността на МДФ лавиците и ако няма подобрение продължавам вентилацията до външен въздух. Има едно сервизно помещение над гаражите в което седи извеждащият вентилатор. То си има доста сериозен отвор на вън и през него издухва въздуха от гаражите. Подозирам, че там ще вкарам тръбата която взема въздух от вън. Хем е на закрито, хем не дупча външна стена. Ако се стигне до там ще сложа и микроконтролер който да следи влажността на постъпващият въздух и температурата на стените и ще "вентилирам" когато има смисъл.

Прикачен файл

4s.jpg

Прикачен файл

3s.jpg

Прикачен файл

2s.jpg

Прикачен файл

1s.jpg
Hursa - специалист
Може би не трябва от там да "вземате" въздуха. И трябва топлия външен въздух да се подава ниско долу, според мен. Но може и да греша.
brum - специалист
Подозирам, че идеите горе не са най-правилните. За това ще питам за съвети тук като стигна до там. Ще кача и снимки на местата където би могло да се изкара въздуховода.

Иначе за момента влажността на лавиците пада. Днес бяха на 19% всичките, ама не знам дали е поради факта, че мина седмица без валежи след предишното замерване или защото вентилацията въртя цяла нощ. Ще премеря и утре.

И добрата новина - всеки гараж е с индивидуална партида. Нямам драма с тока.
brum - специалист
Тъй, влажността стигна до 16% на MDF рафтовете и не пада повече. Ще докарам въздуховодите до отвън и ще се се работи по автоматика да пуска вентилацията според влажността на въздуха от вън.

Тема "Мухал в подземен гараж" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: