Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте,моля за малко помощ и съвет.От година съм с един 120 л хоризонтален на Елдом,нов работи без проблем.Лятото му намалям термостата и е ок,но сега като стане по студено и го усиля ми започват грижите.При достигане на определена температура започва едно свирене в системата което е особенно дразнещо през ноща.Меката връзка на студената вода се загрява.Изчетох форума и разбрах,че металните възвратни клапани връщали през студената вода топла в системата за да изравни налягането.Притеснява ме гадния звук и евентуално да не се скъса връзката или да стене някой друг фал.Ако сменя меката връзка какъв ефект ще постигна?И с какво да я заменя?А възвратния клапан,да го сменям ли?Гаден шум, а решението не е за да не свири да го държа да стопля водата до хладка.Благодаря .
kozl - майстор
Тези комбинирани клапани де връщат в студената вода ги наричат "диференциални" и съдържат 3 клапана в един общ корпус (3в1).
Може да намериш в търговската мрежа клапан за бойлер с 2 клапана в общия корпус (2в1) и да замениш настоящия. Обаче се съмнявам дека всите търговци разбират кво продават. Важното е да продават :shock: и се не знае кво ще ти пробутат 3в1 или 2в1 :? С клапан 2 в 1 бойлера няма да връща в студената вода, а ще капе през щуцера на клапана. Па дали ще свири :? - това вероятно зависи от конструкцията на клапана.
А за скъсването на връзката - първо щом не прокапва клапана от щуцера, значи налягането не е превишено пр условие, че приемаме клапана за бойлера за изправен. Второ връзките се късат и при непревишено налягане. Не знам що - може би от скрит дефект. Некои карат с години - други прас и потоп :shock:
За тва по-дбре твърда връзка. Мой бойлер свързан с полипропиленови тръби. Нема меки свръзки.
torbalan - Дървен философ
artilerist написа:
...При достигане на определена температура започва едно свирене в системата ...
Шума може да е от локално кипене около нагревателя. Опитай да намалиш леко температурата.
Благодаря за отговорите.Да намалих термостата и не свири,но искам и по топла вода през студените месеци.Незнам какъв е шума от локалното кипене ,но това е все едно свири чайник.Клапана е наред ,защото преди време ни сменяха водопровода и първите дни явно пуснаха по-голямо налягане и той си капеше мъжката поне една седмица.Дразни ми това свирене защото съм му сложил таймер да се включва сутрин и към 6-7 часа достига температурата и започва да свири,което е неприятно защото спалнята ми е до банята и ме събужда.Между другото меките ми връзки са тип Джъмбо,дали да ги сменя с нормални?Има и друго когато пусна топлата вода на мивката и затворя крана,меката връзка направо рита от налягането и водосъдържателя дрънчи?
krasi92 - майстор
Клапана си е дошъл с бойлера а бойлера е в гаранция.В гаранционната книжка има телефон на сервиза.

Тема "Бойлер проблем с налягане и свирещ звук" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: