• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
bobrock - помощник
ср май 20, 2020 1:42 pmChristo написа:
ср май 20, 2020 11:44 ambobrock написа:
Благодаря за съветите !
1) по отношение на изпуснтата пара, става дума за възвратния клапан ли ? Ако, да предвидил съм маркучле което да отвежда в канала
2) Бойлера ще се ползва активно 2-4 месеца, след това ще е просто бекъп. Просто процедурата по пускането на газта ми споделиха, че ще отнеме няколко месеца, а трябва да се нанесем след 3-4 седмици :) Но бойлера не смятам да го демонтирам след пускането на газта.
3) Дали да в едноконтурно илии двуконтурно котлето, се доверих на фирмата, която ще изпълни инсталацията. Ще захранваме само 1 баня, която е на 2 м от сервизното. Дори те ме съветват да сложа някакъв 50л обикновен за тези няколко месеца, макар, че нямаме деца и сме само два ползвателя мисля че един 80 л, ще сложа. Харесал съм на Тедан сръбските, Практик модела, който е по-къс и е с 10 години гаранция.

:partyman:
Половината година парното не работи. Котелът е студен. Отиваме в кухнята с идеята да си измием ръцете, някоя чиния, вилица и тем подобни. Пускаме "топлата" вода. Тя в момента е студена, защото котелът не работи. Котелът "разбира", че има нужда от топла вода. Изпада в режим "студено палене". Това включва продухване на горивната камера, подаване на искра и газ и евентуално палене. Минава време докато котелът мине в нормален режим. До тогава в тръбите тече ненужна студена вода и се изразходва газ повече от нормалното в установен режим. Писнало ни е да чакаме и сме се измили със студена/хладка вода. Преразходили сме газ и вода и не сме си свършили работата както сме искали. Спираме топлата вода, спира и котелът. След пет минути идва жената и иска да си измие и тя ръцете. Филмът започва отново. Тъжна работа....
Как работи това същото с едноконтурен котел? Котелът е работил, докато бойлерът се е стоплил до зададената температура и е спрял. Пускаме топлата вода. Има малко студена вода по тръбите от бойлера до чешмата. След като тя изтече, тръгва топлата. Котелът обаче, не се включва. Той чака температурата на водата в бойлера да спадне под зададената и чак тогава ще се включи. Това ще стане ако имаме относително голяма консумация, например къпем се, голямо миене на чинии, например и т.н. Котелът няма да спре, като спре консумацията на топла вода, а чак когато се стопли напълно бойлерът, който играе ролята на буферен съдържател на топла вода. Едноконтурният котел е по-евтин от двуконтурния. Единственият му минус е, че изисква място за бойлер, но Вие, така или иначе вече сте решили да сложите електрически бойлер и имате място. Има и котли с вграден малък водосъдържател за гореща битова вода и те са междинен компромисен вариант. Питаме продавачите за съвет, но НИКОГА не забравяме, че те искат на всяка цена да продадат изгодно за тях(например залежала стока), пък ние искаме да купим изгодно за нас, което не е едно и също.
Благодаря !
kozl - майстор
ср май 20, 2020 11:44 ambobrock написа:
1) по отношение на изпуснтата пара, става дума за възвратния клапан ли ? Ако, да предвидил съм маркучле което да отвежда в канала
То когато от този клапан тръгне пара - това е авариен режим, при който най-вероятно температурната защита е отказала и ел.нагревателите генерират пара. Това маркучле де си предвидил служи за отвеждане на вода, която да не капе по пода при загряването на бойлера и разширяването на водния обем.
Когато през маркучето тръгне пара, то най-вероятно ще отлети нанекъде и парата ще фучи навсякъде. Пералнята ще ти е най-малката грижа в такъв момент. Най-важното тогиз е да спреш тока за бойлера и да отвориш кран за топла вода, за да постъпва студена в бойлера. Те за тва бойлерното табло требе да не е близо до бойлера - иначе от бушона стоп на тока.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за бойлер монтиран над пералня в сервизно помещение" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: