Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
little_hooligan - напреднал
Здравейте,

Миналата година си купих апартамент на зелено и вече е на акт 14. Днес за пръв път влезнах вътре и честно казано почти всичко ми хареса с изключение на банята - там мисля че можеха майсторите да се постараят повече. Но като цяло все още не е завършено напълно всичко. Пускам снимки за да видите и вие:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение


Само банята и килера нещо не ми харесаха :) и мисля че строителя все още трябва да работи по тях. Ето снимки
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Като цяло бих казал, че строителството на сградата беше много добро и съм доволен от видяното.

Понеже мисля да си правя ремонта сам, разбирам от някои неща, самоук съм и се уча бързо. За нещата, които не успея да направя сам, ще използвам услугите на майстори, по възможност от сайта. :)
Нека ви питам сега за банята и килера. :)
Банята, както казах не ми допадна много самата стена, която стои мръсна и сякаш тръбите, пространствата не толкова старателно направени, но ще го поправим. Тръбите за водата, там където има празни пространства трябва да се запълнят с пяна, нали? Също така за какво служи голямата тръба в банята горе вдясно (червена/оранжева на цвят, която е изцапана в бяло) на снимката, която се разчленява и влива в тръбата за отпадните води? Честно каза идея си нямам за какво е. Друго което не ми хареса е тръбата и двата сифона на пода от снимката горе, виждат ми се полегнали, а би трябвало според мен да са прави и мисля че ще трябва да се прави замазка или по някакъв начин да се изправят.

В килера виждам, че има зидария която ми се вижда все още недовършена, там по проект на строителя трябва да има газово котле.

И така, аз съм млад човек, и ремонта мисля да го правя сам с ваша помощ и гледане на предавания, клипове в ютуб. Там където няма да успея сам, ще викам майстори. :)

Ще се радвам да прочета отзиви от вас. Обещавам че ще ви държа в течение и ще пускам снимки от ремонтите. :wink:
Jacomo - специалист
Честито и успех с довършването.
Има една друга тема, където ясно са описани стъпките за довършителните работи.

Това горе вдясно ми се струва, че е за вентилацията и е вързано към мръсната вода, за да изтича конденз или вода, попаднала във вентилационната тръба. Сивото май е клапан да не връща миризма, ама нека някой по-запознат да каже. Струва ми се, че е монтиран допълнително, защото тръбата е повдигната - личи от ненацапаната от мазилката линия.
На първи етаж ли си? Питам, защото въздуховодът започва от твоя ап.? Ако да, то препоръчвам да шумоизолираш отходната тръба по някакъв начин или да я смениш с шумоизолираща.
Jacomo - специалист
Започва да не ми харесва тази връзка, фитингите горе са наобратно, което е риск за теч. Нека все пак и другите да кажат.
tzetz009 - специалист
:? Предвидили са бойлера да ти се включва в контакт на стената . Аз тая технология я избягвам .
И контактите за кухнята са малко !

:partyman: :partyman: :partyman:
little_hooligan - напреднал
Здравейте

На първи етаж е апартамента, познахте. :)
Наистина тръбата горе вдясно би трябвало да е за вентилацията. Благодаря за съвета за шумоизолацията, мисля да я направя.

За фитингите най-вероятно ще викна майстор, за да съм спокоен. За електрическата част - също. В банята мисля да използвам услугите на майстор, докато стените не станат напълно готови за полагане на плочки - тръби, ток, замазки. Плочките имам голям мерак сам да си ги положа, купих си необходимите инструменти вече и гледам клипчета в ютуб. :)

Това за бойлера и контакта в стената - това всъщност не е ли просто захранващ кабел. И аз съм против контакти в банята, ако не е добре влагоизолирано сухото пространство. :)

Тема "Моят апартамент" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: