Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Домашен немайстор - специалист
Имам ПВЦ дограма с три прозореца, като този в средата е отваряем, а другите два - неотваряеми. Тези дни се хванах да измажа около дограмата от външната страна и да сложа подпрозоречна дъска. За целта трябваше да махна стъклопакетите на двата неотваряеми прозореца. Свърших си работата отвън и монтирах стъклопакетите обратно. След монтажа прозорецът в средата започна леко да опира в касата. Опитах се да го регулирам чрез трите винта на пантите, но неуспешно - при затваряне прозорецът винаги опира или долу, или горе, а опитах какви ли не комбинации. Ако има значение, от долната страна прозорецът опира в насрещника, монтиран в касата, а от горната страна ножицата, монтирана на прозореца, опира в касата. Евентуално мога да сложа нов насрещник с малко по-нисък профил, ако такива въобще съществуват, или леко да изпиля сегашния.

Стъклодържачите ги поставих с натиск с ръка вместо с гумен чук, а на някои места си искаха доста натискане. Възможно ли е при монтажа на стъклодържачите да съм изкривил касата с милиметър и затова да се е появил този проблем с прозореца? През годините съм регулирал този прозорец два пъти и никога не съм имал такъв проблем.
miliad - майстор
Изкривил си делителите. Удари ги с чука да отидат към неотваряемите части. Чукни при снадките горе и долу, и задължително в средата. Една бърза проверка с ролетка ще ти ппомогне.
След това си играй с винтовете за реглаж.
Домашен немайстор - специалист
Получи се перфектно, благодаря за помощта!

Тема "Неуспешно регулиране на ПВЦ прозорец" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: