Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте, още не ми е останало време да оправя стените на мазето и съседите ми добавиха нови изпитания. Мазата се напълни с отходни води, които вече се поотдръпнаха и скоро може даже да е сухо, условно. Запитах ги как са преживели това с техните мази и с изненада разбрах, че са повдигнали подовете си с по 15-ина см. именно да не се пълни самата им маза. Та досега събраните идеи от хора, които разбират повече от мен са следните:
1. Съседите ми обясниха, че са събрали строителни боклуци за пода (чакъл, пясък, отломки от строежи), после една тънка плоча и толкоз. Но се чудя аз - все пак влагата не я спират бетона на прага и тухлите, какво ли ще става под тази тънка плоча?!
2. Друг ми предложи да сложа по-висок праг и да сложа откъм коридора хидроизолация и по целия под?! Или да налепя плочки?!
3. Трети ми предложи да сложа XPS плочи 8 см. и отгоре плоча. Нямало да има проблем.
Та тук какво бихте ме посъветвали да направя?!
Онези скъпи предложения със спрейове по тухли или всякакви модерни технологии, не ми ги предлагайте. Нямам възможност за нещо такова. В мазето вече мисля да съхранявам ремонтни остатъци, гумите на колата, някой празен буркан, и то качени по стелажи. Малкия като порасне велосипед на стената. Така че идеята ми е да избегна бъдещи проблеми с чистене и изхвърляне на мизерии.
Благодаря на всеки, който се отзове.
MIRO_073 - майстор
пон авг 17, 2020 3:41 pmludomirce написа:
... Но се чудя аз - все пак влагата не я спират бетона на прага и тухлите, какво ли ще става под тази тънка плоча?!
Ми като се чудиш и те притеснява направи плочата плътна само от бетон.

Тема "Под на маза" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: