• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
CoF
Предстои ни ремонт на жилище в сграда ново строителство. В такъв вид строителство до колко е безопасно да се премахват някои малки стени, които не са носещи? Става въпрос да се махнат"

1.Вратата от един коридор да си стане цял коридор

2.Половината стена между банята и тоалетната за да се обединят та реално тоалетната да стане като душ кабина, а останала част от банята да са тоалетна и мивка. Там също може да се наложи преместване на самата врата по-централно.

3.Да се разшири отвора на вратата на дрешник.

Дали е нужно да търсим становище на инженер-конструктор за тези преустройства
Последна промяна от CoF на ср апр 28, 2021 10:58 am, променено общо 2 пъти.
iliya_i - майстор
Ново строителство = жив конструктор. Намерете го и се консултирайте.
Jacomo - специалист
При новото строителство ако не е бетон, може да се маха.
CoF
пон апр 26, 2021 12:35 pmiliya_i написа:
Ново строителство = жив конструктор. Намерете го и се консултирайте.
Трудно. То се казва ново, но да речем не е толкова ново. Вече е на поне 12-13г и нямаме даже идея кой го е строил. На нас ни се препродава от собственик. Знаем, че съседи са правили такива промени, но дали е редно....
Георги767 - специалист
Знаем, че съседи са правили такива промени, но дали е редно....
[/quote]
Е,па не е редно.Търсете становище от конструктор.
CoF
То може и те да са се консултирали. Ние нямаме идея как са ги направили. На мен по-скоро въпросът ми е такива малки преградни стени при монолитно строителство оказват ли някакво въздействие върху здравината на блока. И преместване на врата да речем с 40см в страни дали оказва някакво въздействие. Или пък разширяване на отвора на вратата. Ясно е, че ще търсим специалист да се изкаже, но сега планираме евентуално някакви идеи за преустройството и ни се иска да имаме визия кое е постижимо.
chapara - майстор
Ако не са бетонови шайби не е проблем. Каква е дебеината на стените? С какво е зидано и ако м/у зида и тавана е пяна категорично не е носещо.
krasi92 - майстор
На карти ли го спечелихте та няма възможност да си изберете нещо подходящо като за вас. Всичко що е тухла може да бутнете ако ви е изгодно финансово.
CoF
пон апр 26, 2021 9:08 pmchapara написа:
Ако не са бетонови шайби не е проблем. Каква е дебеината на стените? С какво е зидано и ако м/у зида и тавана е пяна категорично не е носещо.
Мисля, че е с тухли единички и ширината на стената е колкото е ширината на тухлите. Предполагам около 12см.
krasi92 написа:
На карти ли го спечелихте та няма възможност да си изберете нещо подходящо като за вас. Всичко що е тухла може да бутнете ако ви е изгодно финансово.
Този ни е подходящ, но все има някакви дребни неща, които ни се иска да подобрим. Гледали сме доста и няма жилище, при което да не се налага да се направи компромис с нещо. В случая не мисля, че искаме грандиозни преустройства. Свързване на банята с мокрото и разширяване на отвора на дрешника. Финансово не ни притеснява. Просто искаме да сме сигурни, че не правим нещо опасно. И аз знам, че в такъв тип строителство носещи са бетонните стени, а другите се водят преградни, но реших да се допитам за да сме сигурни или да получим съвет кой може да ни консултира. Ние ще наемем дизайнер и фирма за ремонта. Ще видим и те какво ще кажат.
stefanjor - специалист
Звучи много несериозно и безотговорно да се пита за такива неща и по този начин.
Ако бяхте приложили някакъв чертеж или да си бяхте направили труда да направите на ръка една схема, на която да отбележите кои стени какви са щяхте да получите много по- точни конкретни отговори.
вт апр 27, 2021 1:39 pmCoF написа:
Ние ще наемем дизайнер и фирма за ремонта. Ще видим и те какво ще кажат.
Преди дизайнера платете първо на някой конструктор.
Все едно цвета на латекса Ви е по- важен...
  • 1
  • 2

Тема "Премахване на преградни стени" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: