Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
prascho - майстор
Привет,

Ще гледам да пооправя малко парко мястото. Ще редя бетонни парко елементи в две линии под гумите и възнамерявам да купя пале от паве бетонно 16/20/8 см – сиво, което ще ползвам за две пътеки от по 60см от двете страни на паркоелементите и една посредата.

В тази връзка лесно ли ще се режат на две с малък флекс отделните павета, че ще ги редя перпендикулярно и ще режа на две през ред?

Предполагам няма голяма разлика в качеството на (макар, че за пале 1.5 тона, при първите са 330, а при вторите 297 броя павета):
Паве бетонно 2Т/8, с фаска – 16/20/8 см – сиво (Техно..сим...)
Паве бетонно Behaton 16/20/8 см. – сиво (Земе...лрок...)

Някакво мнение за производителите?
radko87 - помощник
Ето моите наблюдения и изводи. Изцяло от опита ми това лято с павета и бордюри:
Можеш да ги режеш със 125мм диамантен диск, но е бая прашно и леко пипкаво. Ако ще имаш много срезове и искаш да са прецизни бих посъветвал да търсиш някаква алтернатива.
За качеството - купих и от 2-те фирми и за мен на Земелрок са по-качествените. Цената е сходна но ако имаш 2 палета едни до друго веднага ще ги различиш. Проблема на Земелрок при мен беше чакането. Имат много поръчки и се чака около месец в зависимост от това което искаш. Успех.
prascho - майстор
Благодаря. Тъй като няма наличност от Бехетон, ми предложиха паве CityTop 30x20х8, което ще спести рязане. Директно ще редя..
cvetomir_77 - специалист
Това е технологията за редене на бетонни павета, ако искаш да не ги пренареждаш всяка година!


Ако имаш много за рязане ти препоръчвам да си наемеш машина за мокро рязане с подходяща дълбочина на среза. Пести много време и нерви.


Тема "рязане на Паве бетонно 16/20/8 см – сиво" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: