Слагам тапетни врати (касата се вгражда) и днес пробно запълних с една ръка хастарна мазилка с която работя за пръв път, като положих и мрежа, а преди това обезпраших и грундирах.
1-ва ръка варира между 3 см до 6 см, с 2-ра ще заравня и отгоре смятам да затворя с гипсово лепило и да финиширам с полимерна шпакловка (готова шпакловка) пак с мрежа.
Използвам "Боро - Хастарна мазилка 330"
Имам няколко питания:
1. Освен цимент в тази мазилка има и вар, който не се слави със здравина. Дали това решение ще е "рехаво", макар и армирано с мрежа, защото касата на врата си има вибрации.
2. Прочетох, че мазилката изисква съхнене над месец (предвид, че имам слоеве над 5 см).... мога ли да затворя с гипсово лепило, няколко дни след полагане на мазилката и после и да финиширам с шпакловка и да съм спокоен, че до 2/3 месеца ще изсъхне (няма да слагам грунд или латекс над финиша, следващите няколко месеца)
3. Проблем ли са участъците при които една ръка е над 5см
4. Трябва ли да правя нещо специфично между 1-ва и 2-ра ръка
Всички допълнителни съвети са добре дошли
Без мазилка
0.jpg (66.43 KиБ) Видяна 7503 пъти
С мазлика

1.jpg (50.62 KиБ) Видяна 7503 пъти

2.jpg (72.64 KиБ) Видяна 7503 пъти
1-ва ръка варира между 3 см до 6 см, с 2-ра ще заравня и отгоре смятам да затворя с гипсово лепило и да финиширам с полимерна шпакловка (готова шпакловка) пак с мрежа.
Използвам "Боро - Хастарна мазилка 330"
Имам няколко питания:
1. Освен цимент в тази мазилка има и вар, който не се слави със здравина. Дали това решение ще е "рехаво", макар и армирано с мрежа, защото касата на врата си има вибрации.
2. Прочетох, че мазилката изисква съхнене над месец (предвид, че имам слоеве над 5 см).... мога ли да затворя с гипсово лепило, няколко дни след полагане на мазилката и после и да финиширам с шпакловка и да съм спокоен, че до 2/3 месеца ще изсъхне (няма да слагам грунд или латекс над финиша, следващите няколко месеца)
3. Проблем ли са участъците при които една ръка е над 5см
4. Трябва ли да правя нещо специфично между 1-ва и 2-ра ръка
Всички допълнителни съвети са добре дошли
Без мазилка
Прикачен файл:
0.jpg (66.43 KиБ) Видяна 7503 пъти
С мазлика
Прикачен файл:
1.jpg (50.62 KиБ) Видяна 7503 пъти
Прикачен файл:
2.jpg (72.64 KиБ) Видяна 7503 пъти