Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
fashion_m - специалист
Здравейте,
От някъде в едностайният ми апартамент влиза цигарен дим. Няколко години душа, душа, душа всяко ъгълче, всеки край, всяка стена на апартамента, за да разбера от къде идва димът. И го намерих. Не е от щранговете за тръбите. Има едно уширение в стената, широко 1 метър и изпъкнало с около 30 см. Може би е комин или отдушник. Долу до касата на вратата има една дупка. От там идва димът и според мен се движи зад касата на вратата до горе. Въпросът ми е как да запуша дупката. Твърде навътре е за да го подмажа с шпакла. Моето мнение е, че трябва да пръсна с монтажна пяна вътре самата дупчица, от която идва димът (като разбира се не пръскам много навътре, за да не запуша комина). И вече над пяната евентуално да подмажа с някаква замазка с шпакла.
Въпроси:
1. Какво мислите за решението ми?
2. Въпреки, че няма да пръскам много навътре, ако някой долу реши да пали печка (което е малко вероятно), монтажната пяна огнеупорна ли е?
3. Препоръки за монтажна пяна с тръбичка?
Поздрави!
Прикачен файл:
IMG_20240528_212503_715.jpg
Прикачен файл:
IMG_20240528_212535_442.jpg
Прикачен файл:
IMG_20240528_212605_786.jpg
fashion_m - специалист
ср юни 12, 2024 10:19 pmAndri01 написа:
:? :lol: :lol: Спри да пушиш!!
Казах, че в апартамента ми ВЛИЗА дим, тоест аз не пуша!
ESPACE - майстор
Kaкво ти е толкова смешно?? Адекватен ли си въобще?
Andri01 - майстор
"... Няколко години душа, душа, душа всяко ъгълче, всеки край, всяка стена на апартамента, за да разбера от къде идва димът." Чак сега да разбере ,че "има уширение,комин или отдушник..." Е,това ако не е смешно,значи е жалко за човека. Да не си познава жилището ?!
П.С.: А според тебе въпроса умен ли е? Не те питам ,дали ти си адекватен!!!!
чет юни 13, 2024 8:09 amESPACE написа:
Kaкво ти е толкова смешно?? Адекватен ли си въобще?
Не му обръщай внимание! Адекватен е за малко през деня и после влиза у релси.

Относно въпросът- зависи дали със сигурност е отдушник, като това не означава, че някой не си е мушнал кюнците на печката.
По скоро бих ползвал някакъв импровизиран шприц за да вкарам материал.

Тема "Дупка и цигарен дим" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: