Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
chapara - майстор
пет дек 27, 2024 9:02 pmMenta123 написа:
Според вас тази стена има ли азбест? В коридора на ЕПК блок от 70те е. Един от майсторите изказа такова предположение. Четох в нета, че такива концентрични кръгове са характерни за стени с азбест, но все пак не разбирам.
Стъргахме стари тапети от стената и ми е притеснено дали сме се надишали.
https://ibb.co/rwpJcGn
Не знам как да кача снимката, така че да се вижда, но линкът е активен.
Изображение
kozl - майстор
нед дек 29, 2024 4:49 pmn_a написа:
нед дек 29, 2024 4:22 pmchapara написа:
...Прекрояването в ЕПК не е препоръчително, меко казано...

Сериозен въпрос
С какво прекрояването в ЕПК е по-особено? В какъв смисъл използваш "в ЕПК"?
В истинския смисъл - ЕдроПлощен Кофраж. При тази технологигия всички всички вътрешни, стоманобетонови стени са носещи. Фасадните стени се затварят с панели или със зидария. ЕПК и панелно стр-во - особенно не са мислени за прекрояване [-(
chapara - майстор
kozl, благодаря че ме отмени в обяснението. Нямам вече нерви!
Чели, недочели. Чели, не разбрали. Чели, но некомпетентни, а на всяка манджа, мерудия. И не са един и двама. А това е история, тя тук остава и хората четат, използват опит. Мен ме е срам, пък......
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разпенените профита, обяснете ми чопленето по стиропорена или гипсова стена как ви накърнява железобетона ?
С какво железобетонът лят в дребноплощест кофраж е под достойнството ви?
chapara - майстор
Хайде стига вече. От самолет личи че това е чупка за ПВЦ и водопроводни тръби, щрангови. Кво искаш ти да чоплиш? Искаш да прекрояваш? Ами не може! Вземи слез на земята.
hidrazin - майстор
нед дек 29, 2024 8:53 pmn_a написа:
Разпенените профита, обяснете ми чопленето по стиропорена или гипсова стена как ви накърнява железобетона ?
Ха така кака, кажи им го. :-D
Мен не ме вълнова ни едрото, ни дребното кУФрашшш...
При мен е пакетно-повдигани плочи.
:partyman:
P.S. И все пак безразборното чоплене, събаряне, дупчене, преустройване ... и подобни са крайно нежелателни.
Особено от днешните тъпанари дето мислят че всичко им е позволено щото имат някой кинт и щото са много Хумни...

Тема "Това азбест ли е в стената?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: