• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
nikolson - майстор
Има ли вариант в общината да има книжа, които собственика няма?
Да. Първо изискайте от собственика нотариалния акт, вижте какво пише, от данните в акта може да погледнете и в
кадастъра като ги нанесете. На издадената скица също има данни.
MamaMy - майстор
Колегата пише, че той е собственика на сградата. В същото време трябва да пита собственика. Малко шизофренично ми звучи това.
пон дек 30, 2024 1:51 pmMamaMy написа:
Колегата пише, че той е собственика на сградата. В същото време трябва да пита собственика. Малко шизофренично ми звучи това.
Към момента аз съм собственика, под "собственика" в предишните отговори говоря за предишния собственик : )
На кадастралната карта селото го няма, като урбанизирана територия, тоест не се виждат имотите, прикачвам изображение.

Свързах се с регионалния офис на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и чакам отговор.

Прикачен файл

cad.png
nikolson - майстор
Това е съвсем друг казус. Мисля че няма да стане със съвети във форум.
Свързах се с представител на кадастъра, казаха че селото няма одобрен кадастър и ме прехвърлиха към общината, от там ще видят по план, какво е планирано за тази постройка, дали е на 1, 2 или 3 етажа е планирана. Ще ходя на място, след празниците.

Остана въпросът, като стигнем до момента за бутане на стени, какъв специалист ми трябва - техник, проектант, архитект?
wax
Имах леко подобен казус на твоя, дано нещо ти е от полза

т.1
Купихме си стара къща с ипотечен кредит, нотариалния акт го прегледа адвокат както и извърши всички проверки дали има нередности по документацията. Къщата има много стари планове, от 50-60-та г., които нямат много общо със сегашното и състояние. Един ден реших, че искам да изнамеря всички документи, планове и каквото още може да има една къща. Подадох запитване в деловодството за да търсят в архивите. След 2 месеца чакане - нищо и доста се притесних дали случайно няма възможност да съм купил нещо незаконно с помощта на банката. Питам в банката и ми се отговаря "ние проверяваме само документи". Как е правена оценка на имота - не знам :D Звъннах на адвоката, който движеше сделката да провери и отговора му беше, че щом къщата има удостоверение за търпимост и е от преди 90-та г. (ако не бъркам) има голяма вероятност да няма никакви документи за нея в общината, но щом го има това удостоверение значи е строена според тогавашните правила и всичко е законно.

т.2
Трябва ти строителен инженер. Смятам, че от това видео ще се оправиш какво да търсиш:

Успех!
  • 1
  • 2

Тема "Видове строителни специалисти?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: