• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте, имам къща, която смятам да приведа във вид за живеене.

Проблемите, с които се сблъсквам към момента са няколко:

1. Не съм сигурен, че всички етажи са законно построени, не знам и как да разбера.
2. Не знам какъв специалист ми трябва, за да ми каже, коя стена може да се бутне, дали може да се среже плоча за вътрешно стълбище и т.н.
3. Не знам какъв специалист ми трябва, за да направи различно от текущото разпределение на стаите, както и да предложи решения за вътрешно стълбище или за затваряне на съществуващото външно (тук предполагам вече ще е строителната фирма).

Нямам строителни книжа, имам скица в която пише - ПС, МС, МЖ. От информацията, която намерих, МЖ означава, че сградата е едноетажна, според думи на собственика "по план е 3 етажа".

Видях, че от кадастъра имат нов сайт, в който можеш да заявиш "комбинирана скица", което ще направя тези дни, друго не открих към момента.
Другото, което открих е, че с трима свидетели от селото, които се подпишат, че постройките са строение преди 2001ва година, може да се узакони, тук не съм съвсем сигурен.

Всяка информация ще е от полза, Благодаря за отделеното време.
Последна промяна от MorganFreeFarm на нед дек 29, 2024 10:20 pm, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
На фармацевти даваме само фалшиви решения :lol:
нед дек 29, 2024 10:15 pmMamaMy написа:
На фармацевти даваме само фалшиви решения :lol:
По друга линия е името, не е свързано с фармацевтика : )
MamaMy - майстор
Тогава може :-D
Почни от кадастъра и виж там какво се води. Само тогава ще знаеш с какво трябва да продължиш. Пак там трябва да завършиш.
hidrazin - майстор
нед дек 29, 2024 10:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
Свободна ферма, Мама.
Ойлюви? :?
:partyman:
nikolson - майстор
Щом няма строителни книжа, сградата е незаконна. Може да се узакони, ако е построена преди 2001 год. Гл. архитект издава удостоверение за търпимост.
2. Не знам какъв специалист ми трябва, за да ми каже, коя стена може да се бутне, дали може да се среже плоча за вътрешно стълбище и т.н.
3. Не знам какъв специалист ми трябва, за да направи различно от текущото разпределение на стаите, както и да предложи решения за вътрешно стълбище или за затваряне на съществуващото външно (тук предполагам вече ще е строителната фирма).
Това с промените е друга процедура, след завършване на горното. (Скъпо начинание. Ех, тая мода да идеш на село)
пон дек 30, 2024 7:38 amnikolson написа:
Щом няма строителни книжа, сградата е незаконна. Може да се узакони, ако е построена преди 2001 год. Гл. архитект издава удостоверение за търпимост.
Това с промените е друга процедура, след завършване на горното. (Скъпо начинание. Ех, тая мода да идеш на село)
Има ли вариант в общината да има книжа, които собственикът няма?
Последна промяна от MorganFreeFarm на пон дек 30, 2024 10:17 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Видове строителни специалисти?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: