Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
SLX
Здравейте,
Ремонтирам апартамент от 60-те, на който преди години вече са премахнати дъските, изквърлена сгурията и на мястото на този под е нареден газобетон, залепен с циментов разтвор. Върху него са поставени с дюбели плоскости, изолация и ламинат. По повърхността на итогна на места се е образувал мухъл, вероятно заради прибързани мокри процеси, дълго необитаване и не знам какви още причини. Имотът ще се ремонтира основно, като там където има газобетонова основа ще има трислоен паркет. Ще съм благодарен на мнения за следното:
1. Да запазя ли газобетоновия под. Мненията на майсторите около мен са да го оставя.
2. Каква саморазливна замазка ще е най-подходяща за поставяне.
3. Трябва ли да се грундира итонга преди саморазливната и с какво
4. Сегашните стотици дупки в итогна от дюбелите трябва ли да се третират с нещо, преди саморазливната или просто да ги напълним с нея.

Ще съм благодарен на съвет.
Със здраве.
chapara - майстор
пет май 09, 2025 7:28 amSLX написа:
Здравейте,
Ремонтирам апартамент от 60-те, на който преди години вече са премахнати дъските, изквърлена сгурията и на мястото на този под е нареден газобетон, залепен с циментов разтвор. Върху него са поставени с дюбели плоскости, изолация и ламинат. По повърхността на итогна на места се е образувал мухъл, вероятно заради прибързани мокри процеси, дълго необитаване и не знам какви още причини. Имотът ще се ремонтира основно, като там където има газобетонова основа ще има трислоен паркет. Ще съм благодарен на мнения за следното:
1. Да запазя ли газобетоновия под. Мненията на майсторите около мен са да го оставя.
2. Каква саморазливна замазка ще е най-подходяща за поставяне.
3. Трябва ли да се грундира итонга преди саморазливната и с какво
4. Сегашните стотици дупки в итогна от дюбелите трябва ли да се третират с нещо, преди саморазливната или просто да ги напълним с нея.

Ще съм благодарен на съвет.
Със здраве.
По мое мнение може да се остави. Почистване, изпръскване с антумухълен препарат. Подмазване на дуките с теракол. След това, полагане на хидроизолация на циментова основа за да се прекъсне поемането на въздушна влага (итонга е попивателна). Грундране с препоръчителния грунд от произвидителя на саморазливната замазка и полалагането ѝ. Саморазл.замазка на циментива основа. След изсъхване, замерено с влагомер се поставя паркета.
Успех.

Тема "Саморазливна замазка върху газобетонов под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: