Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MamaMy - майстор
Когато се хвали нещо спрямо други такива се предполага, че е направено сравнение, тестове и т.н. Когато ти похвалиш една програма значи принизяваш другите подобни. Когато пък кажеш, че е №1 вкарваш всички четящи в заблуждение. Не е коректно и спрямо авторите на такъв софтуер и спрямо бъдещите потребители. Ще повярва някой прохождащ, ще се хване в разучаване точно на тази програма и ще пропусне друга която по би му свършила работа за неговия случай. Не аз хвърлям мнения за щяло и не щяло, а Гогата. Поради липсата на Трифон е решил да компенсира и неговото присъствие. Това ме подразни леко, но не съм скочил да се бия или да обиждам. :)
gogo7777 - майстор
Мама, добре ли си бе човек?
Влизаш в нек'ви ненужни анализи.

Я да те питам, ти проектирал ли си платка чрез EasyEDA?
:drinkers:
MamaMy - майстор
Не, не съм добре :lol: . Все още ползвам Sprint Layout и този ми отговор е към колегата STEPER затова на теб ти се струва ненужно. :-D
STEPER - специалист
пон фев 16, 2026 11:24 pmMamaMy написа:
Все още ползвам Sprint Layout и този ми отговор е към колегата STEPER ....
Уважаеми колеги да не забравяме,че това е тема за HLDI (High-Line Direct Imaging).
Моля да ме извинят модераторите ,че ще напиша няколко думи не по темата,
като помоля и колегите да си отворят тема където да си бобъбрят по български. :wink:

MamaMy,
:supz: Значи ставаме двама в този момент. Ползвам /SL/ от германската компания
ABACOM още с нейното появяван от преди преди повече от две десетилетия.
Но когато към 2012 г.с пускането на версия 6.0 , SL зае своето място сред софтуереа за PCB
и големите компании за прозводство на PCB я включиха в своята листа от софтуер с който да работят.
Sprint-Layout е популярен като лесен за овладяване инструмент за проектиране на еднослойни и двуслойни.
печатни платки от любители и специалисти. SL продължава да бъде поддържана и актуализирана с
подобрения и функционалности през годините.
Sprint Layout си има всичко както и DIP TRACE, EASYEDA, Altium Designer и други.
Аз с лекота прехвърлям гербер файловете от тези големите в SL като ги редактирам и подготвям за печат.
Аз съм LZ1GBY и през годините съм проектирал направил стотици PCB за своите устройства.
Между другото в свото хоби ползвам и други продукти на ABACOM като sPLAN и Front Designer.

И да не забравим и още един път да напомня,че това не е тема за PCB софтуер а за HLDI (High-Line Direct Imaging).
Поздрави
gogo7777 - майстор
Ще ми се наложи тепърва да управлявам и работя на такива принтери.
Та ще следя темата с интерес. Ега прихвана нещо.
:drinkers:

Тема "HLDI (High-Line Direct Imaging)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: