Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mr.stanchev - напреднал
Здравейте. Предстои ми изграждане на навес, едноскатен. Ширина със стряхата около 3 метра, дължина 7,75 метра. Едната страна ще е залепена в цялата си дължина за тухлена стена на къща, т.е. 7.75м. Височина там около 2.90м. Насрещната я мисля така- само 3 стабилни подпори, мисля си за 15х15 см. Понеже е на плочника пред къщата не ми се иска да има много подпори - да са общо 3, една в началото и края и само една на 4 метра да речем. Напрачната дъска, която ще е основа за ребрата да е греди височина 20 см. Нямам идея дали е окей и колко да е дебелината. Насрещните ребра мисля от 5х10 см. Навеса ще е в последствие с наковани кофражни дъски целия, имам ги налични просто. Най отгоре битумни керемиди върху ламперията. Търси се и евтин вариант, бригада приятели ще го правим.
VLADO66 - майстор
Направил си таратор с тези различни размери греди и ребра.Сложи още една подпора и за всичко, включително и ребрата ползвай10/10.Ако 3 метра ти е широчината в хоризонтала, при наклона идва в повече, така че да не икономисаш и да вземеш 3 метрови ребра.
mr.stanchev - напреднал
пон юли 27, 2026 3:35 pmVLADO66 написа:
Направил си таратор с тези различни размери греди и ребра.Сложи още една подпора и за всичко, включително и ребрата ползвай10/10.Ако 3 метра ти е широчината в хоризонтала, при наклона идва в повече, така че да не икономисаш и да вземеш 3 метрови ребра.
Вие как бихте изпълнили подобен навес?

Тема "Помощ за навес моля" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: