Вероятно разлика в мерните единици, в самите програми или при експортиране към DXF.

foksss написа:ами, в solidworks всичко ми е в mm, и по 2 различни начина експоритам dxf- файла, считам, че от там не би трябвало да идва грешката..когато обработвам към g-code всичко е в scale 1:1 и само нагласям дебелина на свредлото и колко да вдига z остта, пробвах и с lazycam там кръга ми става квадратенНай-напред провери мащаба на dxf файла. Отвори го в AutoCad и до твоята окръжност направи друга, като зададеш същия радиус като на твоята. Ако има разлика, мащаба е грешен. Не използвай оразмеряване.но и там разликита са големи, mach 3 си е настроен на мм, но до колото разбрах то е само за настройката на двигателите няма общо...обяснете как вие го правите, за да опитам и аз, поне да разбера проблема по трасето от къде е.. благодаря!
foksss написа:ами проверката показа, че dxf файла е наред, остава преобразуването в г-кода, или нещо да не е наред в настройките на mach-a? ще търся, благодаря за идеята тиЗа сега остави програмите dfx to g-code настрана., сега ще тествам 2-3 програмки dfx to g-code
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: