• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
desystef - помощник
Здравейте, със съпруга ми си правим всичко вкъщи сами, но нещо бебешкото креватче ме затруднява. Някой може ли да ми даде идея? Скици или някакъв чертеж?
Предвалително благодаря :)
velsi - Почетен майстор
Дървено, масив, пдч или от друг материал?
desystef - помощник
Ами от ПДЧ с дебелина 18. Поне такива са ни мебелите в спалнята и са цвят венге. Само незнам как точно трябва да се направи оградката, май ще трябва да е от дърво.
griffin - майстор
Ами ако наистина сте се решили сами да си правите креватче мога да измеря на щерката кревата горе долу да имаш поне ориентировъчни размери, не мога да го разглобя да ти дам размерите на всички детайли но поне ориентировъчно. Въпреки че не мисля че ще излезе по евтино ако вие си го направите но вие сте си решили, драсни на лична ако искаш да ходя да меря :-)
desystef - помощник
Благодаря, но ориентировъчните размери си ги знам. Търся някаква скица или чертеж. А за цената - определено ако си го направиш сам излиза много по-евтино :))) От опит ти го казвам..
desystef - помощник
Благодаря :) Нестандартно е и ми харесва.... пък и много добре е показано.
griffin - майстор
Преценете си само дали креватчето искате да е клатещо се защото едни съседи си купиха такова чудо и в крайна сметка се оказа че няма място в стаята къде да се люлее самото креветче и го направиха нелюлеещо се :-)
masterval - майстор
Помъчих се да начертая едно детско легло, което служи от 0 до 3-4 години на детето. Различното и гениалното е предната решетка, която по елементарен начин по две тръбички по около 1,5 метра се движи нагоре и надолу. Когато е в горно положение отляво и отдясно се законтря с две най-прости райберчета. А когато се свали детето се повива и проч. без да се вади навън с навеждане и после пренасяне над решетката, както бяха старите бълг. (или руски?) креватчета тип "клетката на дзверо". Пести се кръста на бащата, а се знае, че "Здрав кръст - здраво семейство..." Четирите крака отдолу бяха на колелца, та работи и като проходилка. Отдолу е празно, няма чекмеджета в които да складирате книги, които така или иначе няма да се прочетат... Но леглото е страшно леко. Дюшечето лежеше върху плоскост от шпертплат, който опаянтваше конструкцията, иначе всичко се разглабяше! :cool:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разсъжденията ти лежат на плява :roll: Имал ли си бебе?
Бебе не е затворник в креватчечето си - не се преоблича в него. Бебе се вади от креватче и се съблича на широко, масажира се и се облича и се гушка и се разхожда. Решетката на бебешкото креватче е подвижна, за да се махне когато бебето проходи.
Татко кръст го боли 1. защото леглата са ниски и предполагат навеждане и 2. защото го мързи :cool:
В чекмеджетата под детското креватче се държат само и единствено детски дрешки.
Ма какво ли ти говоря.
  • 1
  • 2

Тема "бебешко креватче......." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: