Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Hoвoceлckи - майстор
profesionalist_wood написа:
Ако знаех че искаш пожарогасители щях да ти дам а не да ги хвърля на вторични
Едва ли си имал химически. Тях отдавна мисля, че ги няма :?
Шопа да каже?
profesionalist_wood - майстор
Hoвoceлckи написа:
profesionalist_wood написа:
Ако знаех че искаш пожарогасители щях да ти дам а не да ги хвърля на вторични
Едва ли си имал химически. Тях отдавна мисля, че ги няма :?
Шопа да каже?
Имах приятели които работеха в МТС и АПК и ми носеха всичко. Дори на единия като го отворих с флекса имаше бяло прахообразно вещество като солта и я изсипах в канала,беше произведен отдавна.
brad4edat - специалист
Hoвoceлckи написа:
Как стои въпросът ако има да речем 3 източника на светлина с различни цветове и някакво управление на включването им? Мисълта ми е "облаците" да се оцветяват различно ... преливащо?
Има лава лампи с диодни подсветки, който позволяват избор или плавно преливане на цветовете на цялата лампа, ако питаш за това. Просто RGB диоди с управление.
https://www.youtube.com/watch?v=R2PIi0X ... freload=10

Срещах и тема ( май бяха руснаци) в която бяха направили автоматичен контрол на температурата на стъкления балон. Управляваха силата на крушката посредством електроника, така лампата остава в идеален температурен режим с часове, а не да се гаси на всеки 6-8 часа работа, за да не прегрее лавата и да се съсипе смес[/url]
Срещах и тема ( май бяха руснаци) в която бяха направили автоматичен контрол на температурата на стъкления балон. Управляваха силата на крушката посредством електроника, така лампата остава в идеален температурен режим с часове, а не да се гаси на всеки 6-8 часа работа, за да не прегрее лавата и да се съсипе сместа.
Svilky - напреднал
Здравей,
Първо моите поздравления. На мен лично ми харесва. Отдавна ми се върти тази идея в гавата, но все не и идва момента. Може ли малко по-подробно инфо в цифри за различните количества и плътности. Примерно ако цилиндъра, който си ползвал е приблизително 1,5 литра, колко сол има (каква трябва да стане плътността на соления разтвор) и колко за това количество колко работен материал си използвал (примерно в грамове или други други мерни еденици, които си използвал).
Искам да уточня, че работя в химическа лаборатория и всичко го имам налично, а също така и апаратура за точното измерване на обеми и плътности.
Благодаря предварително.
brad4edat - специалист
Svilky написа:
Здравей,
Първо моите поздравления. На мен лично ми харесва. Отдавна ми се върти тази идея в гавата, но все не и идва момента. Може ли малко по-подробно инфо в цифри за различните количества и плътности. Примерно ако цилиндъра, който си ползвал е приблизително 1,5 литра, колко сол има (каква трябва да стане плътността на соления разтвор) и колко за това количество колко работен материал си използвал (примерно в грамове или други други мерни еденици, които си използвал).
Искам да уточня, че работя в химическа лаборатория и всичко го имам налично, а също така и апаратура за точното измерване на обеми и плътности.
Благодаря предварително.
Привет! Ще пиша вечер, когато съм си в къщи. Аз в грамове не мога да меря, просто следвам приблизителните пропорции от линка към ooze, който съм дал в началото на темата и бавно с капкомер и проби съм догаждал. Готовата моя смес е гъста като боза, не е рядка като самото олио(масло), но и не се втвърдява във водата, като ако се ползва восък. Солния разтвор се догажда опитно според самото поведение на лампата, при мен е около 2 пакетчета по 30гр. английска сол от аптеката.
Интересно ще е колега, ако можеш да предложиш някоя идея освен готвенето-загряването на съставките Перк, восък и бебешко олио, как да се свържат по-качествено. Да се избегне това известно разделяне при сработването на сместа.

Все още тествам оранжевата смес, на 2 цикъла е до сега. По форумите се споменава за 7-8 цикъла миниму преди сместа да сработи окончателно, понеже остава малко количество по-лека смес на върха след всеки цикъл, просто се отделя някак си и казват, че са нужни поне толкова цикли за да се стабилизира работата на лампата, и основния разтвор, възможни са и леки корекции на водата, преди затапянето на цилиндъра.
Последна промяна от brad4edat на вт мар 01, 2016 11:16 pm, променено общо 2 пъти.
Svilky - напреднал
Благодаря за отговора, ще очкавам продължението и по-точно за самата смес, водата ще се нагоди.
brad4edat - специалист
Понаписах малко и за восъка! Ако може да се каже, че е малко, че аз как обяснявам :lol: :lol: :lol: ужс... :rolleyes:
maleeeestrax - специалист
Замря темата за несветещата лампа с плаващото лайно та исках да я съживя :supz: :supz: :supz:
DundyTheCroc - майстор
maleeeestrax написа:
Замря темата за несветещата лампа с плаващото лайно та исках да я съживя :supz: :supz: :supz:
А научи ли как се издухва, стъкло за лампата де?
brad4edat - специалист
maleeeestrax написа:
Замрял си ти! Ако беше прочел малко по-нагоре, там пише, че са нужни минимум 7-8 цикъла на сработване на лампата, за да се стабилизира ваксата и чак тогава се пристъпва към затапяне на лампата!
Другото, което ми се случва тези дни е разправии по болници, съдилища и полиция, заради такива замряли злобни хора като тебе!
Та темата не е замряла, като си взема глътка въздух и имам по-конкретни резултати ще допълвам, а който иска да пита нещо, нека пита! :wink:
Последна промяна от brad4edat на нед мар 06, 2016 9:06 pm, променено общо 1 път.

Тема "Направи си сам лава лампа. Астро лампа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: