• 1
 • 74
 • 75
 • 76
 • 77
 • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Lisko а ти покани ли таз съседка да види каква хубава беседка си имаш?
Или само за тебе си е :-D
С диодите не мога да се ориентирам защото нямах никакво време /последните месеци бях в чужбина/ и съм изостанал с материала. Но тъй като съм адски доволен от лампите които си направих /нарязани на лентички 3014 с грец и кондензатор на220в по идеи на съфорумци/ сега искам да си направя на всички възможни места лед осветления. Затова събирам инфо да знам какво да търся.
Хидра ще гледам по внимателно какво пишат китайчетата, но както сам казваш лъжат. Значи когато се спра на нещо преди да поръчам ще се допитам пак до вас.
То ясно, че диодите за да светят яко трябва и да греят, но това пък им скъсява живота и ефективността. Затова според мен си вземи с 5730, на алуминиева шина, понеже светят яко и ако се намали захранването им на около 11V ще загряват по-малко.. Водоустойчивите не се охлаждат добре и не съм купувал такива. Hidrazin беше си поръчал твърди ленти с 72 диода 8520, но не знам дали са дошли и дали ги пробвал вече..
Моите ленти са такива, залепени върху ивици от 3мм еталбонд с термопаста между тях и на 11v загряват максимум до 45градуса и то само около местата където съм ги захранил.. :idea:
Прикачен файл:
IMG_20161216_150946.jpg
IMG_20161216_150946.jpg (90.97 KиБ) Видяна 698 пъти
Защо не ще взема от тях да ги пробвам поне идват за 2 дни няма да чакам :-D
11те волта как ги докарваш? Ползваш импулсни захранвания с тример или си ги правиш?
Обикновените не капсуловани импулсни си имат тример на тях. Променя от 10.5 до 13.5V.. Само помисли, къде ще го сложиш, за да е близо до лентите и изчисли дължината на лентите, които ще ти трябват. Добре е да не са големи дължините, тъй като товара става голям и захранванията "клякат". С тези ленти и 150W захранване MeanWell RS-150 12 захранвам максимум 12-13 метра и държат до 14A. С повече им изключва защитата.. Има и безименни китайски захранвания 250W с пасивно охлаждане, но не съм ги тествал колко реални са им ватовете и колко ще греят с тях.. Виж тука съм писал по-подробно..
Взимал съм от този и е коректен, но малко късно видях за намаленията му /май свършват довечера/. Та на въпроса има ли нещо което си заслужава?
http://www.eachbuyer.com/strip-lights-c16101/
има доста намалени неща
http://www.eachbuyer.com/lighting-c15294/?utm_source=affiliate&utm_medium=EDM&utm_campaign=20170102-EN&source=wgau&siteid=100020
Едно запитване относно лед чиповете от този вид: http://www.eneltec-led.com/LED-Lighting-Blog/wp-content/uploads/2013/06/led-chips.jpg
Кое ще свети по силно ?

1x100w или 10x10w :?:
Всичко е относително. Аз си взех прожектори един 50 и един 30 ватов. Познай кой свети по силно? Заеби математиката при китайците тя не важи.
Между другото някой има ли идея как да познаваме кои от прожекторите на пазара са добри. Гледам например една обява на търговец. Пише си човека, че предлага евтина или по избор по качествена стока. Разлика в цената лев два. Сещайте се каква разлика имат значи двата продукта. Ако въобще са два изобщо.
Това са рекламни трикове!
Снощи слушах реклама за нов автомобил, който се продава с "подарък зимни гуми" и то през Зимата.
Здравейте,
ще правя ремонт на хола това лято и искам да сложа лед ленти (един цвят- 3000К).Става въпрос за панелен апартамент, хола е с рамери 5х3,5 (17,5м2).
Искам да сложа такива профили по ъглите между тавана и стените http://shop.interior4e.eu/product/443/aglov-profil-kd202.html .
Какви ленти трябва да сложа за да са достатъчни за основно осветление, или ще трябва да се добавят и лунички ?
8-9 поста нагоре съм писал за моите ленти 5730..Ако ги ползваш на 10.5-11V ще карат много време понеже са на алуминиеви подложки и почти не греят, когато са захранени с по-ниско напрежение. В същото време ще светят достатъчно силно. За това помещение с профила, който си избрал, ще са ти достатъчни 10-12w на метър, защото светлината ще е насочена към тавана и мисля, че доста силно ще свети, но те съветвам да обърнеш особено внимание на майсторите които ще правят шпакловката на тавана, защото ако не е идеално равна и фина, като светнеш леда всеки дефект си личи и стават грозни картини. Другия проблем е захранването на лентите, защото тези с 5730 имат голям пад и трябва да се захранват през 2-3 метра. Всъщност и по слаби ленти ще ти свършат работа, защото ще ти спестят доста от тези проблеми. Нещо с 14w на метър с намалено напрежение също ще стигне
 • 1
 • 74
 • 75
 • 76
 • 77
 • 78

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Направи сам”