Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ЗДРАВЕЙТЕ,
Много разчитам
на вашите отговори.Направила съм много безсмислени неща изглежда,защото нямам идея как да е възползвам от тях и се надявам,че ще ми дадете правилни съвети и идеи,за които благодаря предварително.
Имам наследствена бивша земеделска земя след кв.Суходол.Баща ми я е купил с договор,който е узаконен със съдебна спогодба.През 1994г,с този договор и свидетели,аз като наследница на баща ми получих Нотариален акт за собственост по Давност,Наследство и Съдебна спогодба.В нотариалният акт е записана и тухлената постройка,като Масивна жилищна сграда с площ от 45 кв на етаж и половина,без строителни книжа и др. стопанска сграда от 30 кв.м-кокошарник.През изминалите години къщата се разруши -едно защото нямаше стабилни основи и от набези на нашите приятели крадци.Измъкна се всичко и къщата се руши.Поради спесификата на терена -наклонен и с високи подпочвени води,тя е наклонена в дясно и се е приближила още повече до съседния парцел.Отстоянието в момента е 1,5 метра.През всичките тези години съм плащала данък сграда и такса смет.
В момента ,по ОУП ,земята е със статут Жм3 .Новият ми съсед от ляво е набутал корените на дърветата си в двора ми,като е свалял оградата.Новият ми съсед от дясно ми е свалил оградата и си е сложил 100 кв.фургон на фундамент точно на границата.
Въпросът ми е :Как да запазя термина "масивна къща" и петното,което имам в кадастъра.Не мога да я поправя.Трябва да я разруша.Не мога и да изградя тухлена постройка,защото трябват средства и време.Какъв ред да спазя,за да се възползвам от наличието на петното,нот акт,плащаните данъци.В краен случай мога ли да ползвам петното за поставяне на преместваем обект,без да минавам през общината и не се ли губи смисъла от това,че съм плащала данъци за масивна къща
Руди - специалист
Очевидно въпросният имот със всичките му "подобрения" не е нужен
нито на вас, нито на някой от наследниците ви. Моят съвет е да се опитате
да го продадете и да оползотворите парите по най-разумен начин.
шоп - майстор
пет мар 29, 2019 5:06 pmРуди написа:
Моят съвет е да се опитате
да го продадете и да оползотворите парите по най-разумен начин.
Моя дядо ми остави доста имоти. Винаги ми казваше, че недвижимост не се продава никога. Само се купува:-)
Единствените изключения са когато с парите от имота могат да се купят два или има човек на легло и тези пари ще го спасят!
preslav - майстор
Не познавам София, но кв. Суходол съм го чувал. Като се има предвид как цяла БГ се е юрнала за Столицата и как непрекъснато се строи ми се струва неудачно да се продава в настоящия момент, особено след като години е плащан данък и такса смет.
Данъкът би трябвало да може да се преизчисли след подаване на нова данъчна декларация в съответната Дирекция Местни Данъци и Такси. Таксата смет също може да се преизчисли в съответствие с това дали в района (с кметска заповед) е организирано сметоизвозване.
Аз бих изчакал с продажбата и бих се заинтересовал по въпроса с размера на данъка и таксата смет.
krasi92 - майстор
Слагаи и ти един фургон 100 квадрата и си забии корените на дърветата на съседа в двора поне да се слееш с ландшавта :-D.
Antonii - специалист
Такса смет не е задължително да се плаща постоянно.
Просто се подава декларация в общината, че имота няма да се ползва и за следващата година няма да се начисли такава такса.
Иначе след като там се води масивна къща, то ако не се подават никакви коригиращи декларации невиждам как ще изчезне от скицата.
The master - напреднал
пет мар 29, 2019 5:40 pmшоп написа:
пет мар 29, 2019 5:06 pmРуди написа:
Моят съвет е да се опитате
да го продадете и да оползотворите парите по най-разумен начин.
Моя дядо ми остави доста имоти. Винаги ми казваше, че недвижимост не се продава никога. Само се купува:-)
Единствените изключения са когато с парите от имота могат да се купят два или има човек на легло и тези пари ще го спасят!
А твоя дядо да ти е казвал, че трябва да се грижиш за имотите си? Той имал ли е пустеещи имоти. И защо е имал толкова колкото е можел да обработва, а не повече. Въпреки какво ти е казал дядо ти, продай имота.
hidrazin - майстор
Продажбата е най-голямата глупост която може да направиш.
Пусни си декларация за да ти отпадне и ще остане само данъка.
А той не е 1000 лева ....
:partyman:

Тема "Съствуваща тухлена постройка,за какво ми е ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: