• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
alex_serviz - специалист
Понеже виждам, че нещата се въртят около Фероли/Грейко, котел Бош и т.н., погледни и тази тема:http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=10&t=46248. Пусках я отдавна, в крайна сметка продадох старата горелка на половин цена ( все още в гаранция ) и преминах на другата. Грейко също предлагат комбинация котел ( с димогарни тръби ) + горелка.
Знам и за още от пишещите във форума, които са изминали същия път като мен!
Извинявам се, че не се включвам активно в дискусията, благодаря и за темите, които ми препоръчахте да прочета. Причината да не пиша често - просто ми се струпаха доста пътувания.
Все пак получих оферта за система Грейко с котел, горелка, управление и комплект скара с врата и тетмостатичен вентил с цена 4507 лева.
Система Бош, която вкючва котел, горелка, бункер, изнесено управление на горелката, врата, шамотни тухли с цена 4589 лева.

В крайна сметка си стиснахме ръцете за система Бош.
Аргументирам се:
1. Разликара в цената е минимална.
2. Името на проозводителя е много голямо и очаквам продукта да е качествен, също така и обслужването в гаранцията и извън нея, с оглед, че ме увериха, че след спиране на продукта поддържат минимум 10 години резервни части. И техни продукти момтират обучени фирми.

Предлпжиха ми да направят паралелна система, защото имам работещ котел Будерус. Утре започват работа, ще се постарая да публикувам снимки.

Надявам се да не съм взел неправилното решение и всичко да мине максимално добре и без проблеми.
naskov - майстор
Ако искаше при покупката на пелети да не се събразяваш с тяхното качество, трябваше да се спреш на Грейко.
maleeeestrax - специалист
А ако не искате да се съобразявате с качеството на хляба яжте само пасти и торти. :rock:
Цецо - специалист
Купих този котел с тези размери на отвора на долната врата.Каква подходяща пелетна горелка може да се монтира.Отоплявам 76 м2 жилищна площ в тристаен панелен апартамент с външна изолация и пвц дограма и е захранен един 80 л бойлер.

Прикачен файл

screen-18.29.52[29.04.2016].png
screen-18.29.52[29.04.2016].png (63.57 KиБ) Видяна 1162 пъти

Прикачен файл

IMG_1135 (Small).JPG
IMG_1135 (Small).JPG (109.49 KиБ) Видяна 1162 пъти
gnt69 - майстор
Търговците какво казват. Какви горелки му монтират. :partyman:
Цецо - специалист
Няма информация.Иначе отвътре изглежда така :

Прикачен файл

screen-17.10.21[01.05.2016].png