Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
hidrazin написа:
lovech2001 написа:
:idea: Съставките са само две, и едната вече я имаш - лакочистител :mrgreen:
[-X Понякога в лакочистителите има и ацетон наред с другите неща.
Понякога въобще няма ацетон.
:partyman:
Отдавна няма ацетон. Не ми се обяснява що
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Пръскалаката е флайтокс.
XpacTa - специалист
n_a написа:
В Jumbo имаше "професионален" лакочистител, който си е чист ацетон. Ако не ви се търси магазин за реактиви.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
XpacTa написа:
n_a написа:
В Jumbo имаше "професионален" лакочистител, който си е чист ацетон. Ако не ви се търси магазин за реактиви.
Верно ли бе!?!
(мен и в Джъмбо вече не ме пускат)
XpacTa - специалист
Довечера ако не забравя ще снимам бутилката. Лятото се опитвах да изчистя следи от маркер и обиколих цялата къща търсейки нещо с ацетон... не намерих. Затова като го видях взех една бутилка.
lov - майстор
Ацетон има почти по всички железарии друг е въпроса с какво качество е. Отделно всеки гледа да ти набута нещо на яка цена готово което поотделно струва стотинки. Дъвкано е в темата с препаратите за защита от корозия. Ще дам и още един пример като стана на въпрос за чистене на петна от маркери. Чистителя за пистолетна пяна който е 500мл. опаковката е на цена от 6 лв. на горе. Основна съставка ацетон и малко изопропилов спирт. Ако ги вземеш по отделно 2-та литра дето се получава като смес идва на цената на една опаковка чистител. :shock: Та същия е по добър за чистене на такива петна от маркери включая и на перманентните заради спирта вътре. Също е добър обезмаслител преди използването на лепила.
Иначе някои служби много яко ги тресе параноята и мераците за забрана на някои химикали щото виждате ли те са прекусори и от тях много лесно може да се получат ВВ. Още малко ще ни задължат и да си предаваме пикнята и лайната щото от тях може също да се извлекат нитрати дето пак става за такива цели. :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
lov написа:
А....Още малко ще ни задължат и да си предаваме пикнята и лайната щото от тях може също да се извлекат нитрати дето пак става за такива цели. :lol:
Айде, моля, не давай акъли, че виждаш как се правят нещата. Моля
dyaneff - майстор
n_a написа:
lov написа:
А....Още малко ще ни задължат и да си предаваме пикнята и лайната щото от тях може също да се извлекат нитрати дето пак става за такива цели. :lol:
хахахаха, даже и министерство ще направят за целта :lol:
lov - майстор
n_a написа:
lov написа:
Старая се колкото мога :lol: ама понякога ми писва от откровени и явни простоти :?
Не се плаши няма да ми се налага да давам обяснения. :lol:
hidrazin - майстор
Препарат за чистене на пяна
Прикачен файл:
Чистене на пяна.jpg
:partyman:

Тема "Аванта, WD-40 (проникващи / антикорозионни масла ) домашна рецепта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: