• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
zack - специалист
Залепих XPS с циментово лепило, доста здраво става. Утре като дръпне по-добре ще се мъча със замазката.
Смятам да е преди мазилката, че не ми се прескачат тръби и сифони! Зная, че много хора поддържат идеята да е след нея,
ама аз съм решил да е така. Това, ако някой попита.

Сега имам два въпроса:
- какво да сложа под отточните тръби? - пяна или замазка?
- замазката на какво ниво да я правя - точно до тая пластмаса на сифона и след това до нивото на стената, което съм определил?

За замазката съм взел Баумит Солидо Е 160, 26 торби. Трябва да ми стигне за около 6 квадрата. Ще е дебела 4-5 см.

P.S. Сифоните ми ги сложи майстор, дето викнах за ВиК инсталацията, ама беше омазал наклона :( та си го оправях самичък.
Там, където се разклонява тръбата за другия сифон в банята и сифона в мокрото имаше тъп ъгъл - т.е. наклон напред към сифона
и наклон назад към мокрото :axe: И беше залепил тръбите със замазка на места, на места с пяна!

Изображение
nikolov333 - майстор
Често става така с майсторите..добре, че си ги проверил, че повечето хора не разбират и стават едни проблеми за дълги години след ремонта.. Може и с пяна, но само да се фиксират на места за да не се мърдат при замазката, само не слагай плътно пяната, защото при раздуването и може да се разместят. Най-добре им подложи замазка на няколко места, където са връзките и сифона и после цялостната замазка..
vgeorgiev - специалист
Подобна ситуация имаше и при мен. Имаше мозайка в банята. Изкъртих я само там, където вървят тръбите за канализацията. Под мозайката имаше мноог лека сгурия. Сложих новите канализационни тръби и сифона. Фиксирах тръбите и сифона с цимент и пясък (земно влажно).
След като стегна, забърках цимент, пясък и перлит в следната пропорция 1:3:5 (обемни части) и закърпих където бях къртил мозайката.

Нивото на сифона беше фиксирано от човека, който реди плочките. Мисля, че беше на около 15 мм над мозайката.

След това минах мозайката и кърпежа с глексово лепило и мрежа, после хидроизолация и лепене на плочките.
zack - специалист
Днес успях да направя замазка само на мокрото, като сложих от тази мрежа 5 на 5 за армиране.
Толкова успях след работния ден и след много нерви :axe: Майстора си беше оставил ръцете и в мокрото :axe:
Ама го видях тази вечер.

На снимката, този сифон е авариен, ако стане нещо с пералня/бойлер. Тръбите в стената са за тях - мръсна вода/възвратен клапан.
Оставих замазката на 1-2 мм. под тая пластмаса на сифона? Наклона е лек към него от всички страни.

Изображение

След много мислене днес, след работа минах през Бриколаж в Полигона, да взема най-късия нивелир.
Имаше някакви китайски 10 см., които бяха по-скъпи от SOLA 20 см. Взех ги всичките, наредих ги на най-дългия и скъп SOLA
и намерих най-точния от тях. Играх си 20 мин. Обръщах ги как ли не и т.н.
След това отидох в новия стар апартамент и с тоя малък и най-вече къс уред видях, че наклоните в мокрото са си таковали майката............ :axe:
С нивелир по-дълъг от 10 см. няма как да се хване, заради всичките чупки, издатини и т.н.
Лошото е, че беше ми изхарчил 2-3 флакона с пяна да ги залепи, голямо отлепяне падна :axe:

Ето това е наклона, ама в обратна посока :axe: Та пак се занимавах с оправяне на майсторлък... Утре ще се мъча с голямата замазка :partyman:

P.S. Това какъв майстор си, ако не си провериш всичко, както трябва :axe: Един читав не съм видял до ден днешен! Един....................
Как спят спокойно тия хора??????????? Затова сме на тоя хал цялата държавица изклецана..........
Затова от вместо с телекомуникации и програмиране, ще се занимавам вечер с замазки и мазилки.........................

Изображение
jekasus - майстор
zack написа:
Оставих замазката на 1-2 мм. под тая пластмаса на сифона?
Над нея трябва 5-7мм, ама за мокро е без значение, както и тоя сифон, ако е със суха клапа, и на Виега, и на Алкапласт са недоизмислени...
zack написа:
Един читав не съм видял до ден днешен!
Нормално за столица - основно боклук привлича, добрите си стоят вкъщи.
p.v.x - майстор
jekasus написа:
zack написа:
Един читав не съм видял до ден днешен!
Нормално за столица - основно боклук привлича, добрите си стоят вкъщи.
И клечат по форумите. :roll:
zack - специалист
Тези са на Виега. Майстора ми каза, че били хубави, да не давам повече пари?
Нито съм се пазарил за нещо с него, нито нищо! Уж препоръчан от архитекти и т.н.

Иначе и трите са еднакви на Виега. Няма да ги сменям, че тамън съм нагласил всичко и наистина ще превъртя :axe:

Ще помоля само да ми кажете, както разбирам, замазката в банята да в направя над тази пластмаса половин сантиметър?

Ето такива са, като в момента не е монтирана горната част, която се регулира:
Изображение
jekasus - майстор
zack написа:
Ще помоля само да ми кажете, както разбирам, замазката в банята да в направя над тази пластмаса половин сантиметър?
Т. 11, но пак казвам, че за мокрото не важно, хидрото също, наклон да има, че да няма метлен наклон(който не знае - при издаването на обекта, майстора подарява тържествено една метла на клиента, че да си мете водата към сифона) :-D

Прикачен файл

Изображение 2.png
Изображение 2.png (99.2 KиБ) Видяна 6131 пъти
zack - специалист
Мерси много за инфото! :partyman: Трябваше май тук да попитам за всичко, вместо да чакам на майстора...

Иначе днес си купих един лазерен нивелир Bosch GLL 2-15, да мога по-лесно да си начертая нивото по стените и с братчеда го омахахме след работа.
Изкефи ме, че тая джаджа има я жироскоп, я нещо друго подобно и се самонивелира :-D
А, да. Оказа се, че замазката стана около 6 см., та слагах под мрежата парчета фибран, че това заводското(столчета/крачета), за чеп за зеле не стават!

Тук се вижда частта, където ще е душа, която искам да е отделена със стъкла. Тук беше най-лесно, поне така си мисля.
Изображение

После дойде кривата част. Направихме някакъв октопод :? :-D
Изображение

Накрая се получи туй нещо. Мерих доста, почти всичко е с правилен наклон. Има косури някакви, ама за първи под на баня се получи нещо:
Изображение

P.S. За компютърен специалист, толкова :partyman:
nikolov333 - майстор
Не е лошо..като дойде неволята учи. И аз съм се учил така..след майстора, разваляш и правиш пак, но имай предвид, че плочките не се "огъват" по замазката и може да "хапят", като се наредят, а не вярвам да правиш пода с мозайка.. Всъщност кой ще маже стените и ще нарежда плочките ? Аз бих предпочел майстора за плочките да си прави замазката и мазилката, като е добре да е наясно и с какви плочки ще се прави накрая.. :idea:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Питане за замазка в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: