simplex написа:Имах кемпер около десетина години, та наблюденията ми са реални:torbalan написа:Това са десетина ампера постоянна консумация - ако включва от време на време и запалката на горелката акумулатора ще се изпразни за нула време.Моля-моля! 10А! 100W LED лампи+телевизор+някой друг дребен консуматор. Те не могат да работят на газ. Идеята е да не палиш генератор, за да гледаш телевизия или да си светнеш с крушката. Ако наистина често няма ток, това е варианта. Да си готвиш на тоя панел няма да те огрее, много ясно.
- бойлер на газ;
- котлони за готвене на газ;
- фурна на газ;
- отоплителна печка на газ;
- хладилник на газ, 12 в. и 220 в.;
-----------------------------------------
Фотоволтаичен панел 125 вата + контролер 20А + два акумулатора по 100 AH в паралел.
- осветление на светодиоди;
- телевизор на 12 волта;
- радио на 12 в.
- лаптоп на 12 в.
- напрежение за ходрофора 12 в. за мивката, тоалетната, бойлера и останалите прибори.
Всичко това ми е давало независимост от външно захранване над 1 - 2 седмици. Повече време не съм се изолирал, но мисля, че при разумно потребление няма да имам нужда от външно захранване дълго време.
При подобно оборудване не е необходим авариен генератор над 2 киловата, без да се има в предвид бъдещи апетити.