Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
Пазарувал съм от тях. Ще ида други ден да проверя. Ще ни ориентираш ли какво да търсим с каква стъпка и какво отклонение да очакваме
VBG - специалист
emilvtc

за около 2300 € се продават готови машини (с размери като на твоята) , само включваш и почваш работа.
Тези фрези са без скъпи шинни направления и СВЧ-та, но са достатъчно професионални .
Към тях ти се предоставят програми за управление, а понякога промоционално и скъпи CAD/CAM-Програми.
Като се замисли човек, че в Америка или Германия работната ръка е доста по скъпа от тази в България,
може сам да си направи сметката колко струват частите.

Да приемем,че на твоята фреза 340х240х200 портата (П-образната горна част) със спиндела тежи 40 кг.
Ако ползваш ф 20 като направления по х, ще получиш едно максимално провисване от около 1-2 стотни от милиметъра.
Предполагам не си часовникар. :)
Сам си направи сметката дали ти трябват скъпи шини като направления.
Последна промяна от VBG на нед окт 31, 2010 3:06 pm, променено общо 1 път.
mika - специалист
VBG, в първото ти мнение не си съгласен с волтажа, който подаваме на моторите, а в последното не одобряваш парите, които влагаме в машините си. Сигурно си прав. Моля, пусни линк към машини за € 2300 за да разбера какво значи "достатъчно професионални".
Последна промяна от mika на нед окт 31, 2010 2:30 pm, променено общо 2 пъти.
shulio - специалист
ф 20 с подпора струва 107лв за 3 метра без ддс

http://www.exoror.com/SB.htm

няма провисване няма нищо
VBG - специалист
mika

моторите имат и механични части, които са изчислени на определено натоварване и температура .
Някой инженер е изчислил, че тези части ще работят примерно 2000 часа
без да има някакво сериозно отклонение от сновните им параметри.
Когато натоварването на мотора е по-голямо , частите вместо 2000 ще
издържат примерно само 1000 часа.
Дръжте се на дадените параметри и няма да имате проблеми.

Колкото до сайта.
Това е май фирмата, която продава най-много такива малки фрези.
На сайта има много информация и видео, което показва колко са точни фрезите.

cnc-step.de
pulsar - специалист
mika написа:
VBG, в първото ти мнение не си съгласен с волтажа, който подаваме на моторите, а в последното не одобряваш парите, които влагаме в машините си. Сигурно си прав. Моля, пусни линк към машини за € 2300 за да разбера какво значи "достатъчно професионални".
Първото мнение в този раздел за волтажа на моторите беше мое. Но след поинтересуване тук там, а и линка дето даде разкараха някой мой съмнения. :-D
emilvtc - специалист
VBG,
Направляващите са ми 25мм - точно за да няма проблеми с провисване. Със сигурноост имам здраво преоразмеряване :-)

От всички цени на доставчици в БГ (които аз открих и проверих) - Ехорор предложиха най-добрите цени и закупух повечето компоненти от тях.

Е, предлагат се много неща, но повечето от тях са за ПРОДАВАНЕ, а не за ИЗПОЛЗВАНЕ !!! Цената не е всичко. И без пари да е, като не върши работа - не го ща :-)
shulio - специалист
VBG написа:
mika

моторите имат и механични части, които са изчислени на определено натоварване и температура .
Някой инженер е изчислил, че тези части ще работят примерно 2000 часа
без да има някакво сериозно отклонение от сновните им параметри.
Когато натоварването на мотора е по-голямо , частите вместо 2000 ще
издържат примерно само 1000 часа.
Дръжте се на дадените параметри и няма да имате проблеми.

Колкото до сайта.
Това е май фирмата, която продава най-много такива малки фрези.
На сайта има много информация и видео, което показва колко са точни фрезите.

cnc-step.de
След толкова компетентни мнения по въпросите които обсъждаме тука повече от 2 години ще дадеш ли снимка на машина която си направил и да дадеш инфо за нея. Като например - какви части си използвал. откъде си ги купил. Мотори от къде си ги купил - на какво напрежение си ги пуснал. Каква скорост си постигнал. Нас такива неща ни интересуват. Параметрите са си параметри
emilvtc - специалист
VBG, погледнах сахта който посочи. Ето и линк на български език на спецификация на една от машините:

http://www.cnc-router.abvbg.net/tehnicheski_danni.php

Та само не разбрах как с трапецовиден винт постигат цитираната точност?

Не съм специалист, но ми се струва, че има нещо неточно и заблуждаващо в спецификацията ...
shulio - специалист
emilvtc

Точността им е на теория толкова. Тоест всичко по параметри, както го обича другия колега. Обаче тези параметри на практика едва ли ще се достигнат

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: