• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
zack - специалист
Ами за плочките нямам идея? И мен това ме притеснява, ама ще се мисли след 20-30 дни след замазката и мазилката.
Ако може да помогнеш със съвет, ще се радвам.

За мазилката, ще си я правим сами(татко ще дойде да помага/маже :roll: ), като стените ще ги почистя по-добре и грундирам.

Всъщност, за плочките родителското тяло май ще тормозя отново :-D Мислех, да не го ангажирам, ама "майстор" не искам да виждам повече.
Пък и на вилата на село баща ми си реди плочките преди 3 години и нямам забележка!
В 3 нови апартамента съм живял в София, и на трите баните бяха по-зле!? Майсторска работа, явно... :axe:

P.S. Купувам всички дължини мастари и нивелири и ще се мъчим, няма как :axe:
nikolov333 - майстор
Ами добре си купил тоя бош..за плочките ще е полезен, а измазването има голямо значение за лесното редене на плочките.. Аз много държа на "майките" и мастара при мазане и шпакловане, защото улесняват работата след това.. Ползвам старите техники с отвес и водна нивелация и ми вършат работа за ремонтите из къщи, но с лазера се улесняват нещата.
vgeorgiev - специалист
zack написа:
...За мазилката, ще си я правим сами(татко ще дойде да помага/маже :roll: ), като стените ще ги почистя по-добре и грундирам...
За мазилката, мога да ти кажа как беше при мен.
Човека, който ми реди плочките, ми каза да си купя Weber 201P - хастарна мазикла. По 40 кг са чувалите и не са скъпи (около 6-7 лв. броя).
Той сложи металните майки на стената и ми показа как да мажа.
От там бях аз.

Грундирах отново с грунд на Weber. Ще ти трябва мастар.
Един ден след грундиране започва мазането.
Първо с мистрията и с малко по-рядък разтвор минаваш по стената, за да се втрие/втърка разтвора в тухлата. Адхезия.
След това мяташ с мистрията по стената и изтегляш с мастара, като го движиш по металните майки.

След мазането пак грунд. След грунда два пъти хидроизолация.
Ако ти трябва повече инфо за мазането питай, имам и снимки.

Много хамалогия е, но поне знаеш какво си направил, и че е направено както трябва.

А не както реномираните строители в новото строителство Напукани и надигнати плочки в банята и по-специално...както виждаш реномирания строител е изпълнил технологията стъпка по стъпка, като е залепил плочките на кюфтета направо за итонга :rolleyes:
chapara написа:
Преди време ме извикаха да подменя едно поддушово корито на кабина. Демонтирах паравана и о'Боже-падна стената :shock: :shock: :shock: Ето и снимки:

Изображение
......
От смяна на корито стана основен ремонт на баня :-D :cool: :-D
zack - специалист
Имам следното питане. Задължително ли е банята да е измазана с варо-циментова хастарна мазилка?
От доста време си задавам въпроса, защо не може да се прави с гипсова мазилка, например като Кнауф Ротбанд?
Какъв ще е недостатъкът при използването на гипсова мазилка, при условие че всичките нови бани са направени с гипсокартон? :partyman:

P.S. Питам, защото за да се изправят добре стените и да не се слага супер много мазилка вариантът ми е, на места да е по-тънка - около 0.5 см.,
което с варо-циметова май не е добре да се прави, или?
nikolov333 - майстор
Не че не може да се направи, но гипса е хигроскопичен материал и му трябва добра хидроизолация и като цяло се оскъпява. При тебе стените са зидани много неравно и ще ти трябва бая материал.. :idea:
chapara - майстор
Гипса е слаб и хигроскопичен матерял, който при овлажняване калцира и се разпада. Ако искаш нещата да са трайни и здрави-вароциментова мазилка :idea: , да не кажа само циментова мазилка и вместо вар-лепило за плочки :roll: за лепловост.
zack - специалист
Ясно. А коя варо-циментова мазилка ще ми препоръчате. Трябва ми готова на 25/30 килограма опаковки, че 40 килограма не ми се мъкнат? :partyman:
chapara - майстор
Аз лично си я бъркам с миксера от гасена вар, цимент и пясък :-D
vgeorgiev - специалист
Кнауф Ротбанд е около 14 лева, докато мазилката на Вебер е около 6 лв.
Много лесно се рабори с Ротбанд-а. Ползвах го за по-тънките пълнежи.

Веберската мазилка я има и в 25кг разфасовки, но е на цената на 40 :)

Намери си другар да ти помогне с пренасянето на мазилката. Наистина не е за сам човек 40 кг.
За протокола, за един ден пренесох, забърках и намятах на стената 9 такива торби (360 кг) общо.

Личната ми препоръка към теб е да спреш да ходиш в Бриколажа. Първо цените са х1.5. Второ, прилича на хоби магазин в сравнение в Баухаус.

Варта, може да я купиш от Поларис, на Първа Българска Армия.
zack - специалист
Поръчах Weber 201p, ама сега като се зачетох, тя съдържала между 1 и 3% вар?
Това проблем ли е?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Питане за замазка в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: