Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Дряновците са готина фирма, лично ходих там, но все пак проверявайте им платките. Изработени са наистина професионално, но не е изключено да има грешки.
STEPER - специалист
MrMurdjo,
Не знам защо хвалиш Syrius когато не си купил нищо от тях и не си им сърбал попарата.
Sypius всичко копират от Интернет но не им стига уменията да направят един завършен добре работещ проект.
Амбицирах се и всичките им изделия /контролери и драйвери и друга електроника/ намерих в Интернет откъдето са ги копирали.Те едни печатни платки не могат да направят като хората нищо че са SYRIUS PCB.
Аз в къщи със Sprint Layout-а си ги правя по-професионално от тях.Снимки имам във форума.Може да ги потърсиш.
Аз много неща съм купувал от Syrius и нито едно не е тръгвало както трябва.То прекъснати ли писти нещеш,то перфорацията ли не е на място,то сбъркани ли схеми не щеш.какво ли не.Но моята подготовка и знания ми позволяваха
да се справя с всички техни бакии.Но питам - Какво ще правят дриги хора които нямат необходимата подготовка?
Стигна се дори до там,че благодарение на тяхната глупост и недоглеждане една тяхна платка ми изгори един процесор Atmega32.Трябваше аз да им корегирам изделието.Е нямаше как заплатиха си го иначе отиваха на съд за лоша продукция и подвеждане на клиенти.
Така, че ЗА Бога Братя не Купувайте Бракувана Продукция.
А че SLA6072 е добра схема няма съмнение.Но чета в указанието което е постнал колегата - petko_sz,че максималната входяща честота за сигнала STEP e 16 khz.a na Mach3 минималния Kernel Speed е 25 khz.Може тук да се е скрило кучето и затова контролера да не работи.И ако това е така питам MrMurdjo,защо Syrius е написал че може да се ползва и от Mach3?
Поздрави
Последна промяна от STEPER на чет окт 27, 2011 10:03 pm, променено общо 2 пъти.
MrMurdjo - майстор
petko_sz написа:
"MrMurdjo" незнам бе човек - колкото повече мисля , повече се уверявам ,че съм попаднал на интегрални схеми менте - да не излезе като антиреклама но и двата пъти ги копувах от "Футурел" и те уверявам ,че двата пъти се пукнаха като на майтап при това хванати на солидни радиатори.
Ами и аз ги купувам от Футурел и добре, че все пак някой продава такива у нас. А пък ако видиш какви малки радиаторчета съм им сложил, няма да повярваш. То нали точно заради стабилизацията на тока с chopper (ей тва моля някой да ми каже как се казва на български, че аз съм се учил по английски книги) и работата на мостовете в ключов режим, отделяната от самите схеми топлина е малка. За сметка на моторите, които понякога се затоплят доста, когато не работят активно.
Мислех да си купувам и аз от Сириус, но понеже съм върл "направи си сам" сподвижник, се отказах. Съмнявам се да има нещо сгрешено в печатната им платка. Все пак едва ли са ги пуснали без да ги тестват. По-скоро ти не си настроил ограничението на тока през моторите. Или товарните резистори на са били подходящи.
Enable сигналът е просто логическо ниво, когато не е активен, схемата подава на входа на компаратора напрежение доста над горната граница и по такъв начин запушва крайните мос-фетове.
Аз ползвам един възприет масово от "направи сам" любителите по света нещо като стандарт за сигналите от принтерския порт. Първо краче е разрешаващия сигнал, обединен за всички контролери.

@STEPPER
Не знам обръщението Мурджо дали е израз на уважение или обратното, защото никът ми не е точно така. Но няма значение.
Ти къде видя да хваля Сириус?
Аз защитавам продукта на фирмата Алегро, който беше набеден, че гърми като пиратка. Всъщност тези от Футурел са производство на друга фирма (в момента ми убягва) и в справочния лист на Алегро се казва, тези схеми да не се ползват за приложения в авиацията или други отговорни места, но по параметри са си същите като оригинала.
Колкото до това, че човек, който умее само да разпознава елементите и да запоява с поялник, ще подкара успешно електронна схема, моите уважения, но аз това не го вярвам.
Иначе съм съгласен, че копират всичко от нета. Практически каквото съм видял на сайта им, преди това съм го виждал вече някъде другаде.
Последна промяна от MrMurdjo на чет окт 27, 2011 9:49 pm, променено общо 1 път.
petko_sz - напреднал
Ще копна тук принципната схема и документацията на новият драйвер който днес събрах - може и да е полезен за в бъдеще на други или да се оформи деспут кое-как ... ... ...
Прикачен файл:
getdata-page-002.jpg
Прикачен файл:
getdata-page-001.jpg
Прикачен файл:
getdata-page-003.jpg

Прикачен файл

getdata-page-001.jpg
petko_sz - напреднал
понеже побира само по 4 снимки - следва ... ... ...
Прикачен файл:
getdata-page-004.jpg
Прикачен файл:
getdata-page-005.jpg
Прикачен файл:
getdata-page-006.jpg
Прикачен файл:
getdata-page-007.jpg
STEPER - специалист
petko_sz написа:
"MrMurdjo" незнам бе човек - колкото повече мисля , повече се уверявам ,че съм попаднал на интегрални схеми менте - да не излезе като антиреклама но и двата пъти ги копувах от "Футурел" и те уверявам ,че двата пъти се пукнаха като на майтап при това хванати на солидни радиатори.
Ето подробности - първия път само исфъщяха от долу - там където излизат изводите и взеха да дават верига около 600 ома от Плюса на захранването до извод 1+2 , 3+4 и 21+20 , 19+18 , а това при новите не става. В последствие проверих. Вторият път пък размърдах тримерите за "енейбъл" сигнала - моторите зажужаха за секунди и се пръснаха интегралите със здрав гърмеж.
Баси каръшката работа - или нещо купешката платка е згрешена - незнам - пищисах се и зарязах този вариант.
Както и да е - сега наситих тази , а проби скоро.

1 НЯКОЙ ПУСКАЛ ЛИ Е СТЕПЕРИ С ТОЗИ ВИД ДРАЙВЕРИ CNC3axUP4A-LPT ???

2 КАТО ГЛЕДАМ МАЙ ОГЛЕДАЛНО СА ОБЪРНАТИ КРАЧЕТАТА НА "LPT" ПОРТА - може би нарочно с цел да се закупи кабел от дряновските спеСиално :?
Прикачен файл:
102711213728.JPG
Да аз съм пускал двигатели с този драйвер и работят стига да не е сбъркана платката.Проверявайте.
Само че без този контролер.
А колкото до гаранциите Syrius не дава такива.
STEPER - специалист
Колега извинявам се, но грешката е несъзнателна.
Копирах го обръщението от поста на shulio което беше последно.
Корегирах си поста.
Поздрави
petko_sz - напреднал
"Enable сигналът" Е НЕЩО МНОГО ПО СЛОЖНО - не е просто 1 или 0 - виж изтегли Пи Ди Еф-а на SLA7062 че да не разводняваме темата. Няма вариант при превъртане на потенциометър да гръмне ( направих си трудада поровя в коша - намерих една от гръмналите - дано се вижда ясно - снимам с телефона) така жестоко - пропуснах да кажа ,че захранвах със 16 волта (ШЕСТНАДЕСЕТ)
Не мога да съм 100% убеден но най-вероятната причина за мен си остава бъгава партида или още по-лошо МЕНТЕ И.С. - противоотрова няма , на всеки се случва.
Както и да е с най-добри чувства към всички знаещи и правещи - Петко Нейков
Прикачен файл:
gooo.JPG
STEPER - специалист
MrMurdjo написа:
То нали точно заради стабилизацията на тока с chopper (ей тва моля някой да ми каже как се казва на български, че аз съм се учил по английски книги) и ......
Wikipedia
Chopper (electronics), a switching device used to convert DC signals to AC.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chopper_%28electronics%29
petko_sz - напреднал
STEPER писахти лично но нека го постна и тук - може да е в полза на бъдещи потребители - та :
При положение , че на МАХ3 носещата започва от 25000 Хз а Дряновските поддържат до 16000 - КАК СЕ ПРОЦЕДИРА ?!?

:?:

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: