Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sstefanov - майстор
Май по-евтино излизат китайските от e-bay.
georgi1 - напреднал
Да руските са.
Китайските са обаче слаби.
В руския сайт ги дават че издържат до 6,5А с оригиналните мосфети които са 22А, аз сложих мосфети които са 33A
shulio - специалист
SMD-тата на ръка ли ги лепи или имаш удобствата да го правиш, че аз съм му хвърлил око на този контролер, обаче незнам как ще се погодя с тези смд елементи
cvettomirr - специалист
добри са драйверите, но с какви мотои ще ги захранваш. Ако имаш наистина мощни мотори си заслужава, инече няма смисъл
georgi1 - напреднал
Ами отдавна се каня да си взема станция с горещ въздух, и сега покрай контролерите се оборудвах и с такава.
Иначе ако си добър с поялника, може и с поялник да се запояват.
Ами избрах тези защото поддържат 100Hz и защото са биполярни.
STEPER - специалист
Здравейте,
Интересуват ме видовете дърво като материал за фрезоване.
Може ли някой който има опит с дърворезба или работа с дървесен материал да сподели и степенува по качество,твърдост,
големина на влакната и т.н. видовете дърво подходящи за фрезоване.Кой вид дава най-добро качество като краен
продукт след фрезоване.
MrMurdjo - майстор
Трябва твърдо дърво. Пробвал съм чамова дъска, която ми беше под ръка и резултатът е плачевен за фини детайли. Развлича се.
shulio - специалист
С хубав инструмент и достатъчно обороти и чама се получава без ръфане.
velsi - Почетен майстор
Потвърждавам казаното. Работите, които съм показал по-назад в тази тема са правени върху чам. Трябва хубав, остър фрезер и материала да е сух. Моят чамов материал беше от Практикер, много е добър. Пробвал съм и на по-високи обороти и на по ниски, не забелязах особена разлика. По-важно е инструмента да е качествен.
MrMurdjo - майстор
Пробвах с 2 мм фрезер и съвсем малко работно поле. Т.е. стъпките са съизмерими с жилките. Може би това е причината, а може и фрезерът да е неподходящ.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: