Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
teukoo - напреднал
В явора рейките са около 25лв. метъра 15 на 15мм.
а трапецовидните винтове са 14/4 15лв без ддс и 16/4 22лв без ддс за метър
georgi1 - напреднал
ssavi
Би ли казал с какви мотори задвижваш машината?
Машината е станала супер!
shulio - специалист
Намерих фирма която ще свърши работата с разкроя на материала. Сега издирвам контролер за биполярни стъпкови двигатели. Нещо като този

http://robozone.su/2010/02/10/mikroshag ... ovogo.html

дето georgi1 го направи, но да има възможност поне за 1/10 микростъпки. Не намирам такива проекти - все готови контролери, които струват майка си и баща си
STEPER - специалист
shulio написа:
Намерих фирма която ще свърши работата с разкроя на материала. Сега издирвам контролер за биполярни стъпкови двигатели. Нещо като този

http://robozone.su/2010/02/10/mikroshag ... ovogo.html

дето georgi1 го направи, но да има възможност поне за 1/10 микростъпки. Не намирам такива проекти - все готови контролери, които струват майка си и баща си
Нямаш никакъв проблем :wink: Sirius го предлагат.И Понеже тяхната продукция се копира от Интернет [-X -в случая от Robozone.su- софтоуера им е до 1/4 стъпка което е и безплатният софт за процесора.
Та купуваш си платка от Sirius,елементи от БГ /не са проблем/ и програмиран процесор от руснаците до 1/32 микростъпков режим,сядаш лепиш и Вуала имаш си контролер.В момента Сириус дава и аванта - 20 % по-евтино:)) Цитирам - "Ново!!! Закупените от Вас артикули, подготвени и изпратени от SIRIUS-PCB Ltd. ще пътуват
към Вас на преференциални цени на доставка с куриерите на Еконт Експрес с начислена 20% отстъпка."
Мисля че платките на руснаците са по евтини от Сириус.
Аз стигнах и по далеч.Направих си сам платката, :supz: но нямам време да я доналепя."чакам празниците да дойдат :partyman:
Поздрави

Прикачен файл

100_13588.jpg
100_13588.jpg (70.64 KиБ) Видяна 4414 пъти

Прикачен файл

100_13577.jpg
100_13577.jpg (68.74 KиБ) Видяна 4414 пъти
shulio - специалист
Е тоя момент с руснаците незнам как ще стане :). Гледам, че в секцията им продава всичко е задраскано
MrMurdjo - майстор
Абе тоз начин на монтаж на мощните мосфетове хич не ме кефи :)
Друго нещо, за което се сетих, за товарните резистори при контролери с импулсно ограничаване на тока се препоръчва да не са навити жични. Колкото и малка да е, имат собствена индуктивност и оказват някакво обратно въздействие на сравняващата схема. Толкова мощни обаче въглеродни или железно-окисни не се намират лесно и обикновено се слагат в паралел 2-ватови, като се смята сумарното им съпротивление.
STEPER - специалист
MrMurdjo написа:
Абе тоз начин на монтаж на мощните мосфетове хич не ме кефи :)
Друго нещо, за което се сетих, за товарните резистори при контролери с импулсно ограничаване на тока се препоръчва да не са навити жични. Колкото и малка да е, имат собствена индуктивност и оказват някакво обратно въздействие на сравняващата схема. Толкова мощни обаче въглеродни или железно-окисни не се намират лесно и обикновено се слагат в паралел 2-ватови, като се смята сумарното им съпротивление.
Този начин на монтаж предполага по-малки габарити/отгоре се слага радиатор с активно охлаждане -вентилатор- все пак контролера е до 5 амп./
Индуктивността на резисторите е малка и може да се пренебрегне.Не бива да ни интересува.В случая на практика няма никакво значение.
Сегашните ми контролери са с класическата двойка 297/298 и с такива товарни резистори.Настроил съм ги на 2 ампера ток/24 волта и работят като пушка без да се интересуват какви са им товарните резистори.Наскоро правих опит да фрезовам една икона /2D разбира се - на парче ламинат/ драйверите и моторите бяха в такова състояние все едно,че не са работили,въпреки режима при F500.
MrMurdjo - майстор
Аз моите ги гоня до F900 :)
При импулсното ограничаване на тока греят повече моторите, отколкото контролерите, чиито крайни стъпала са в ключов режим. Всъщност, греят най-много ако не се движат - например работи предимно по едната ос, другите само местят от време на време.

Начина на монтаж ми е ясен защо, ама ми се вижда много терсене да се закрепят към радиатор впоследствие.

За резисторите съм съгласен, че е пренебрежимо, но съм го чел като препоръка някъде из литературата и дата шитовете на интегралките.
STEPER - специалист
MrMurdjo написа:
Аз моите ги гоня до F900 :)
При импулсното ограничаване на тока греят повече моторите, отколкото контролерите, чиито крайни стъпала са в ключов режим.
F500 не ми е предел.Съобразявам се с проекта.Все пак кода беше 73000 реда и за 42 мин.моторите бяха студени-просто студени.
STEPER - специалист
shulio написа:
Е тоя момент с руснаците незнам как ще стане :). Гледам, че в секцията им продава всичко е задраскано
Нищо не ти пречи да им драснеш един мейл.Може да има положитлно развитие
Това на сайта е повечето за аудиторията там.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: