• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Тани - модератор
Преместих постовете касаещи революционното откритие на колегата в нова тема , за да може тази тема да се ползва както преди само за практически съвети. Нямаме нищо против революционния тип турбина и ще се радваме като стане реалност да бъде споделена в тази тема , както правят и останалите колеги - хвалят се с постиженията си като споделят снимки и цифри!

Ето и линк към новата тема: viewtopic.php?f=34&t=37178

Темата е специално създадена за mladomo и може да пише каквото си иска в нея като спазва добрия тон разбира се! Надявам се да получи и помощ за решаване на конкретни проблеми. Предполагам, че като са в отделна тема, мненията му няма да се приемат като спам в чуждите теми и ще получи по-позитивно отношение!
edemy2001 - специалист
Тани написа:
Преместих постовете касаещи революционното откритие на колегата в нова тема , за да може тази тема да се ползва както преди само за практически съвети. Нямаме нищо против революционния тип турбина и ще се радваме като стане реалност да бъде споделена в тази тема , както правят и останалите колеги - хвалят се с постиженията си като споделят снимки и цифри!

Ето и линк към новата тема: viewtopic.php?f=34&t=37178

Темата е специално създадена за mladomo и може да пише каквото си иска в нея като спазва добрия тон разбира се! Надявам се да получи и помощ за решаване на конкретни проблеми. Предполагам, че като са в отделна тема, мненията му няма да се приемат като спам в чуждите теми и ще получи по-позитивно отношение!
Огромно благодаря! :prost: =D>
mObbiN - специалист
Прикачен файл:
DSC00491.JPG
Прикачен файл:
DSC00490.JPG
Прикачен файл:
DSC00494.JPG
Новото творение, монофазен генератор с 18 магнита и18 бубини по 50 навивки всяка има жестоко котвено залепване дори и с наклонени магнити.Поради тази причина диаметъра на турбината е 3м. :-D .От два дни е на мачтата но няма никакъв вятър за замервания,много ме е яд но винаги така се получава,ще чакам #-o ама то и вятъра при мен е един инат!

Прикачен файл

DSC00490.JPG
edemy2001 - специалист
mObbiN написа:
Новото творение, монофазен генератор с 18 магнита и18 бубини по 50 навивки всяка има жестоко котвено залепване дори и с наклонени магнити.Поради тази причина диаметъра на турбината е 3м. :-D .От два дни е на мачтата но няма никакъв вятър за замервания,много ме е яд но винаги така се получава,ще чакам #-o ама то и вятъра при мен е един инат!
Ще дойде и вятъра! Пожелавам ти го. И да не е прекалено силен, а постоянен!
За котвеното залепване - предполагам, че имаш нещо сгрешено за да е така. Ако си правил снимки, при направата на ротора и статора, дай да видим и да обсъдим...
alien - специалист
според мен грешното е че е монофазен :-D 18 бобини трябваше да ги разделиш на 3х6, а магнитите по големи и подредени за трифазен генератор, при точно подреждане и точен размер на магнитите котвеното залепване може да се сведе до минимум
както при 3 фази при симетричен товар звездния център остава неутрален, така и магнитното поле може да остане почти неутрално, преди бях писал за трифазните серво мотори - изработват се с изключителна прецизност, няма котвено залепване
edemy2001 - специалист
alien написа:
...а магнитите по големи и подредени за трифазен генератор, при точно подреждане и точен размер на магнитите котвеното залепване може да се сведе до минимум...
Всъщност си абсолютно прав! Май точно там е грешката на колегата!
Може ли един въпрос почти извън темата - стана ми интересно за трифазен стъпков двигател - може ли да ми подскажеш къде си писал за това?
alien - специалист
серво мотор
извинявам се, забравих - вече съм с ново име заради едни кретени.... блокираха ми стария акаунт nik80
същата тема - страница 7-8-9
както преди бях писал - много качествени двигатели с високо кпд, което значи и високо кпд генератори, но и неразумно висока цена
става само ако изпадне от някъде на далавера без пари
но и идеи могат да се черпят - щом те постигат нулево котвено залепване значи има още поле за развитие в направи сам генераторите
edemy2001 - специалист
alien написа:
серво мотор
извинявам се, забравих - вече съм с ново име заради едни кретени.... блокираха ми стария акаунт nik80
същата тема - страница 7-8-9
както преди бях писал - много качествени двигатели с високо кпд, което значи и високо кпд генератори, но и неразумно висока цена
става само ако изпадне от някъде на далавера без пари
Радвам се - стар познат! Благодаря ще го потърся това...
П.П. Спомних си - бяхме го коментирали това.
Последна промяна от edemy2001 на ср фев 22, 2012 2:08 pm, променено общо 1 път.
mObbiN - специалист
За жалост не съм направил снимки защото камерата на телефончето се бе скапала.Според мен няма нищо сбъркано магнитите са подредени S,N,S,N,а намотките са намотани едната по посока на часовниковата стрелка,а другата обратно.Просто всеки магнит сочи към всяка желязна сърцевина и оттам идва проблема,защото както всички знаем при трифазния генератор магнитите са разпределени по друг начин.
Вече имам трифазен генератор ,но ми беше и любопитно да направа монофазен от същия вид генератор
edemy2001 - специалист
mObbiN написа:
За жалост не съм направил снимки защото камерата на телефончето се бе скапала.Според мен няма нищо сбъркано магнитите са подредени S,N,S,N,а намотките са намотани едната по посока на часовниковата стрелка,а другата обратно.Просто всеки магнит сочи към всяка желязна сърцевина и оттам идва проблема,защото както всички знаем при трифазния генератор магнитите са разпределени по друг начин.
Вече имам трифазен генератор ,но ми беше и любопитно да направа монофазен от същия вид генератор
Дамммм. Точно както предположи alien. Същия статор може да се навие по друг начин и да се преподредят магнитите и ще стане.
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: