Ето и обещаните снимки на Cree-то, монтирано на радиатора вътре в осветителното тяло на струга. Драйвера е монтиран във фабричната кутия на струга, точно под основата на лампата, за да е максимално близо до самия диод! Свети чудесно. За около час време се нагрява: радиатора-57*, диода стига до 65-70 градуса.
Макар и силна крушката, за която бях писал по-назад (14W=120W) постепенно с времето ми стана слаба

За да не кажете пак че рекламирам дадена фирма няма да споменавам от къде и какви са използваните материали.
Използвах си отново плафониера с пир датчик, (тъй като имам от тях) но без да ползвам датчика.
Първоначално си бях направил плафон за стаята, но със светодиодна лента 1,4м. лента: Само ще припомня, че лентата е 2835/120/4000К писал съм за нея.
Сега реших да експериментирам по същата схема отново с диоди 2835,но на алуминиева Led платка която е с още по-висок светлинен поток от лентата.
Едно парче платка се реже през 7 диода и работен номинален ток до150мА (ако се охлажда добре): Преди да сваля 14W-та крушка която отговаря на (120W нажежаема) с GSM-а сложен на масата под лампата премерих колко лукса се получават за да сравня после с плафона а ето ги и резултатите: Плафона се димира на 4 степени посредством троен ключ, като следва:
Първа степен (първи ключ) е през 12,5W малка халогенка
Втора степен (втори ключ) през 40W малка халогенка
Трета степен (1+2) (първи и втори ключ) в паралел 52W халогенка
Четвърта степен - трети ключ късо = Макс.
Бях планувал диодите да работят на около 100mA но след няколко теста установих че трябва да добавя съпротивленияи да намаля броя на платки до 14 заради трептенето и недостига на капацитет.
В момента със 220UF/400V между всяка платка 47R общо 705ohm тока е 75-80mA и свети по-силно от плафона с 1,4м лента (~28W) като трептенето с камерата на телефона е малко по-силно от на плафона с лентата поради обясними причини, тока там е 45-50mA а общото съпротивление е 1,4К но на око не се усеща, което е най важното, а моето око е много чувствително и веднага забелязвам трептенето което причиняват китайските лед крушки, докато брат ми вика няма смисъл от такъв капацитет ама аз си викам има щото аз го виждам!
В крайна сметка сметнато по снимките излиза че при максимална степен (25,3W) ще замести крушка с нажежаема жичка от 233W.