Свилен Стойчев написа:Уф, какво да ти кажа Shulio.... понеже е много дъго и да не занимавам всички с моите тегоби ти го пуснах на лично съобщениеНай-добре го пусни тука. Нали затова е тази тема.
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi
- Почетен майстор
5467 мнения в "CNC машина гравьор"
Mascar
- специалист
ОК! Малко е дългичко ...
Като изключим изключително голямата некоректност /която между впрочем като проверявах вчера са отстранили/, че предлагат неща, някои от които не поддържат в наличност и трябва да чакаш за доставката, всичко е ОК! Имам пред вид, че сега ако поръчаш нещо, което не е налично ти излизат ***, което не беше така до преди 2 седмици – късметлия си ти!
Това което трябва да знаеш е, че като направиш заявката /напълниш кошницата/ при попълването на данните за плащане можеш да добавиш коментар – да попиташ за наличност например / аз разбрах че това е важно по-късно/.
След като им написах едно по-строснато писмо станаха много любезни и отзивчиви.
Другото важно нещо е, че ако поръчваш части по-дълги от 1,7 м, транспортът ще ти струва мнооого по-скъпо – на мен ми се размина щото това и те не го знаеха, а вече им беше неудобно да ми искат още пари /+180 Евро/.
При попълването на адреса за получаване бъди изключително подробен – пиши пълния адрес без препинателни знаци с латински букви на български, така че и най тъпия спедитор да разбере. Аз например живея във вход Б, и писах “Burgas”, щото иначе пратката ми сигурно щеше да отиде във вход В. Задължително си попълни и телефона!
Плащането!
При мен беше голяяяяяма мъка! След две седмици заявления за сертификати, виртуални карти и около половин час разговори с ДСК /щото патките в нашия клон нямат и хабер/ най-накрая успях да платя с виртуална VISA. Можеш и с обикновена дебитна карта, но ако се притесняваш, виртуалната е по-сигурна, щото секунди след плащането можеш да я изпразниш. Става и през PAYPAL – също е абсолютно сигурно. Ако нямаш регистрация в PAYPAL в нета има доста информация.
Другото много важно нещо е да си направиш сметката в каква валута ще плащаш. Аз първо мислех да плащам в стерлинги, но преди две седмици лирата доста се покачи и като обърнах в Евро се оказа, че ми излиза с окло 200 лв. по-евтино.
Доставката!
От Zapp обещаха едната пратка да пристигне за 5 дни, а другата по-рано, но по-ранната пристигна /може и щото наше село е по-далеееко/ след седмица, а 5 дневната още я чакам. Ама то сега с тия празници …. Иначе са надлежно опаковани и качеството на всичко е перфектно – имам пред вид СВД-тата и линейните лагери. Моторите изглеждат красиви, но не съм гипускал все още.
Като изключим изключително голямата некоректност /която между впрочем като проверявах вчера са отстранили/, че предлагат неща, някои от които не поддържат в наличност и трябва да чакаш за доставката, всичко е ОК! Имам пред вид, че сега ако поръчаш нещо, което не е налично ти излизат ***, което не беше така до преди 2 седмици – късметлия си ти!
Това което трябва да знаеш е, че като направиш заявката /напълниш кошницата/ при попълването на данните за плащане можеш да добавиш коментар – да попиташ за наличност например / аз разбрах че това е важно по-късно/.
След като им написах едно по-строснато писмо станаха много любезни и отзивчиви.
Другото важно нещо е, че ако поръчваш части по-дълги от 1,7 м, транспортът ще ти струва мнооого по-скъпо – на мен ми се размина щото това и те не го знаеха, а вече им беше неудобно да ми искат още пари /+180 Евро/.
При попълването на адреса за получаване бъди изключително подробен – пиши пълния адрес без препинателни знаци с латински букви на български, така че и най тъпия спедитор да разбере. Аз например живея във вход Б, и писах “Burgas”, щото иначе пратката ми сигурно щеше да отиде във вход В. Задължително си попълни и телефона!
Плащането!
При мен беше голяяяяяма мъка! След две седмици заявления за сертификати, виртуални карти и около половин час разговори с ДСК /щото патките в нашия клон нямат и хабер/ най-накрая успях да платя с виртуална VISA. Можеш и с обикновена дебитна карта, но ако се притесняваш, виртуалната е по-сигурна, щото секунди след плащането можеш да я изпразниш. Става и през PAYPAL – също е абсолютно сигурно. Ако нямаш регистрация в PAYPAL в нета има доста информация.
Другото много важно нещо е да си направиш сметката в каква валута ще плащаш. Аз първо мислех да плащам в стерлинги, но преди две седмици лирата доста се покачи и като обърнах в Евро се оказа, че ми излиза с окло 200 лв. по-евтино.
Доставката!
От Zapp обещаха едната пратка да пристигне за 5 дни, а другата по-рано, но по-ранната пристигна /може и щото наше село е по-далеееко/ след седмица, а 5 дневната още я чакам. Ама то сега с тия празници …. Иначе са надлежно опаковани и качеството на всичко е перфектно – имам пред вид СВД-тата и линейните лагери. Моторите изглеждат красиви, но не съм гипускал все още.
sasooooooooo
- "специалист"
Mascar
- специалист
Благодаря Сашо, ако имаш път към наше село /Добрич/ обади се да почерпя. Нема никакви проблеми /преди седмица бутилирах ракийката, но да не навлизаме в други теми/.
Ето и обещаните снимки :
Ето и обещаните снимки :
Прикачен файл
Това са големите мотори за X&Y по 3,3 Nm
s1051818.jpg (91.05 KиБ) Видяна 4537 пъти
Прикачен файл
И малкия за Z 1,86Nm заедно с "меката връзка"
s1051819.jpg (90.73 KиБ) Видяна 4537 пъти
Прикачен файл
А това е гайката за винта - като я сложих нямаше никакъв луфт
s1051820.jpg (71.38 KиБ) Видяна 4537 пъти
Прикачен файл
Отвореният лагер малко задираше воста, но като го натоварих тръгна според очакванията
s1051822.jpg (69.5 KиБ) Видяна 4537 пъти
Прикачен файл
В pdf-а им пишеше, че управляват двигателите със синусоидално напрежение и последните не шумели. За това ги избрах
s1051823.jpg (123.59 KиБ) Видяна 4537 пъти
Mascar
- специалист
И още :
Прикачен файл
Това пък са плочите скоито се борих сума ти време
s1051825.jpg (57.84 KиБ) Видяна 4536 пъти
Прикачен файл
Контролера към компютъра
s1051824.jpg (106.29 KиБ) Видяна 4536 пъти
Прикачен файл
Купих го за 450 лв.
s1051829.jpg (78.21 KиБ) Видяна 4536 пъти
Прикачен файл
И трафа за Боша
s1051830.jpg (102.31 KиБ) Видяна 4536 пъти
Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература