• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Свилен Стойчев написа:
Уф, какво да ти кажа Shulio.... понеже е много дъго и да не занимавам всички с моите тегоби ти го пуснах на лично съобщение
Най-добре го пусни тука. Нали затова е тази тема.
shulio - специалист
Да така най-добре.Тъкмо всички ще знаят какъв е случая,защото пак нищо не съм получил
Mascar - специалист
ОК! Малко е дългичко ...
Като изключим изключително голямата некоректност /която между впрочем като проверявах вчера са отстранили/, че предлагат неща, някои от които не поддържат в наличност и трябва да чакаш за доставката, всичко е ОК! Имам пред вид, че сега ако поръчаш нещо, което не е налично ти излизат ***, което не беше така до преди 2 седмици – късметлия си ти!

Това което трябва да знаеш е, че като направиш заявката /напълниш кошницата/ при попълването на данните за плащане можеш да добавиш коментар – да попиташ за наличност например / аз разбрах че това е важно по-късно/.
След като им написах едно по-строснато писмо станаха много любезни и отзивчиви.

Другото важно нещо е, че ако поръчваш части по-дълги от 1,7 м, транспортът ще ти струва мнооого по-скъпо – на мен ми се размина щото това и те не го знаеха, а вече им беше неудобно да ми искат още пари /+180 Евро/.
При попълването на адреса за получаване бъди изключително подробен – пиши пълния адрес без препинателни знаци с латински букви на български, така че и най тъпия спедитор да разбере. Аз например живея във вход Б, и писах “Burgas”, щото иначе пратката ми сигурно щеше да отиде във вход В. Задължително си попълни и телефона!

Плащането!
При мен беше голяяяяяма мъка! След две седмици заявления за сертификати, виртуални карти и около половин час разговори с ДСК /щото патките в нашия клон нямат и хабер/ най-накрая успях да платя с виртуална VISA. Можеш и с обикновена дебитна карта, но ако се притесняваш, виртуалната е по-сигурна, щото секунди след плащането можеш да я изпразниш. Става и през PAYPAL – също е абсолютно сигурно. Ако нямаш регистрация в PAYPAL в нета има доста информация.

Другото много важно нещо е да си направиш сметката в каква валута ще плащаш. Аз първо мислех да плащам в стерлинги, но преди две седмици лирата доста се покачи и като обърнах в Евро се оказа, че ми излиза с окло 200 лв. по-евтино.

Доставката!
От Zapp обещаха едната пратка да пристигне за 5 дни, а другата по-рано, но по-ранната пристигна /може и щото наше село е по-далеееко/ след седмица, а 5 дневната още я чакам. Ама то сега с тия празници …. Иначе са надлежно опаковани и качеството на всичко е перфектно – имам пред вид СВД-тата и линейните лагери. Моторите изглеждат красиви, но не съм гипускал все още.
velsi - Почетен майстор
Благодарности за информацията! Сега ако покажеш и снимки...
Mascar - специалист
Може, обаче след празниците, щото всички неща са в работилницата.
Mascar - специалист
Уф, къде да прочета как се пускат картинки, щото забравих и не се сещам къде четох.
Mascar - специалист
Благодаря Сашо, ако имаш път към наше село /Добрич/ обади се да почерпя. Нема никакви проблеми /преди седмица бутилирах ракийката, но да не навлизаме в други теми/.

Ето и обещаните снимки :

Прикачен файл

s1051818.jpg
Това са големите мотори за X&Y по 3,3 Nm
s1051818.jpg (91.05 KиБ) Видяна 4537 пъти

Прикачен файл

s1051819.jpg
И малкия за Z 1,86Nm заедно с "меката връзка"
s1051819.jpg (90.73 KиБ) Видяна 4537 пъти

Прикачен файл

s1051820.jpg
А това е гайката за винта - като я сложих нямаше никакъв луфт
s1051820.jpg (71.38 KиБ) Видяна 4537 пъти

Прикачен файл

s1051822.jpg
Отвореният лагер малко задираше воста, но като го натоварих тръгна според очакванията
s1051822.jpg (69.5 KиБ) Видяна 4537 пъти

Прикачен файл

s1051823.jpg
В pdf-а им пишеше, че управляват двигателите със синусоидално напрежение и последните не шумели. За това ги избрах
s1051823.jpg (123.59 KиБ) Видяна 4537 пъти
Mascar - специалист
И още :

Прикачен файл

s1051825.jpg
Това пък са плочите скоито се борих сума ти време
s1051825.jpg (57.84 KиБ) Видяна 4536 пъти

Прикачен файл

s1051824.jpg
Контролера към компютъра
s1051824.jpg (106.29 KиБ) Видяна 4536 пъти

Прикачен файл