• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gorgidanchev - специалист
Защо пиновете на Дряновци са ги дали наобратно.ПРОГРАМАТА,ДРАЙВЕРИТЕ,МОТОРИТЕ ги подкарах на процесор 300 мегахерца.Където видях такава настройка на пиновете нямаше...Благодарен :supz: :supz: :supz:
velsiМоя проект беше умрял ...в буквалния смисъл...нооооо ти го събуди.Тая сутрин видях настройките на пиновете...Отидох на работа и го подкарах веднага...ВЕЛИК СИ...
velsi - Почетен майстор
Радвам се, че съм ти помогнал. Знам какво е. Като се има предвид, че аз се блъсках сам... Давай сега нататък. Искам да видя крайния резултат. :-D
Всичко сработи веднага...Направих примерни програми в Mach3.След конфигурирането на пиновете всичко сработи на секундата.Мотора работи точно по програмата...Не съм толкова бос...За инсталация на комповете в къщи пари не съм дал.Сам си ги грейдвах навремето...Та затова ме беше яд ... два интерала да не мога да подкарам.ПАК БЛАГОДАРЯ
Та по въпроса...Завъртях най малкия мотор със захранване от копютър...Просто за проба.Сега съм много натоварен с приключване на годината...Днес налепих и другите драйвери до някъде...в Русе тия части ги няма.Днес бях там...Взех два интеграла...утре съм пак там...още два...мъка.
Забравих да спомена...Диодите на драйверите ,които ги купих са на 600волта вместо на 200 пречи ли...Та драйвера работи стъпка не прескача...По набрюдения де.
velsi - Почетен майстор
За диодите питай ELEMENTAL. Според мене няма значение.
Според мен ще издържат на по голямо натоварване...е пак е относително.
ELEMENTAL - специалист
По-високото макс. обратно напрежение на диодите въобще не е проблем.Важно в случая е времето на отпушване и запушване. Gorgidanchev, какъв вид диоди си взел?
koleff, ето ти една статийка за видовете стъпкови мотори и управлението им.Обърни особено внимание на факта, че напрежението подадено на намотките (при биполярните мотори) се налага да се реверсира.
Последна промяна от ELEMENTAL на ср дек 09, 2009 11:07 pm, променено общо 1 път.
Дряновската фирма ги предлага даса на200 ампера но аз намерих на 600 ампера ще имам ли проблеми.За сега драйвера ми работи точно.
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: