Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
АБВ потребител - специалист
нед фев 21, 2021 10:41 pmsstefanov написа:
Кое да стане?
Е как кое. Икономията на ток.Ето този принцип сигурно използват Фрониус в инверторите на батерии. :) Значи ще го пробвам. :)
sstefanov - майстор
Къде видя икономия? Прочети пак учебника.
АБВ потребител - специалист
вт фев 23, 2021 9:16 amsstefanov написа:
Къде видя икономия? Прочети пак учебника.
Е как става тогава?? Нали се вижда че, при добавяне на кондензаторите , тока на потребление пада, при един и същи ток на изхода на трансформатора.Товара е индуктивност и капацитет от първичната страна. Ако протича по голям ток на потребление , нали амперметъра ще го отчете. Нещо не сващам. В учебника така е написано ,че само автора разбира какво е написал. :) Нали натрупаната енергия в кондензатора от един захранващ токов импулс, след като прекъсне, се обменя между капацитета и индуктивноста еди-колко си пъти, докато протече следващия протичащ захранващ импулс. Всъщност по време на паузите м-у захранващите импулси натрупаната реактивна енергия, трепти м-у кондензатора и индуктивноста. И от там може би идва по малката консумация.Аз мисля че, от там идва по голямата ефективност на инверторите. При инверторите , реактивния ток се натрупва във филтровите кондензатори които са на входа на всеки преобразувател, и винаги когато прекъсне правия импулс протича обратен. Пробвал съм го много пъти. :) Ако не вярваш може да пробваш. Примерно при схемата на Пуш- пул преобразуватела, консумацията на ток е по голяма в сравнение с другите схеми, при еднакъв товар.Докато схемите в които реактивната енергия се натрупва в кондензатор , консумираната мощност е по малка . Това не си го вообразявам , а съм го пробвал много пъти и е факт. :) Ще опитам и този експеримент, да видим какво ще стане. :) Просто питам дали някой е пробвал.
Прикачен файл:
220px-Tuned_circuit_animation_3_300ms.gif
220px-Tuned_circuit_animation_3_300ms.gif (79.94 KиБ) Видяна 162 пъти
АБВ потребител - специалист
Май и за теб е трудно да обясниш с две думи,за какво става въпрос. :) И най лесното, прочети в учебника. Само че, такива вафли сме ги яли вече. :-D По лесна е иронията.Много е вярна приказката в днешно време, помогни си сам , за да ти помогне и Господ. :) И за какво ги правите тези форуми, за да се надсмивате на незнаещите.Аз ще стигна там където искам да отида, другото е само безцветен фон.
sstefanov - майстор
Защо да повтарям неща, които вече са написани?
Не мисля, че форумите заместват учебниците.
АБВ потребител - специалист
В учебниците пише, но за Cos-Ф =1. Това ми е ясно. :) Мен ме интересува Cos-Ф >1. Затова неможем да се разберем. :) Това че тока закъснява от напрежението с определен ъгъл, и след това тази реактивна енергия,която се натрупва, се отдава на захранващия източник, без да извършва работа, така да го наречем, това е ясно.Въпроса е дали може да се постигне ефекта на лоста, с определено количество енергия ,да се постигне повече работа, така да го кажа. :) Но съм много тъп, разбира се че , някой и да го знае ,няма да го сподели тука. :-D Ще трябва сам да стигна до отговора.
iliya_i - майстор
нед фев 28, 2021 11:05 amАБВ потребител написа:
В учебниците пише, но за Cos-Ф =1. Това ми е ясно. :) Мен ме интересува Cos-Ф >1.
Аха, ясно. Стефанов те праща на грешния учебник. Верният се казва "Тригонометрия". Като стигнеш до 1256 страница ще разбереш кога Cos-Ф е >1.
Изображение
Инъче правилно се ориентираш, че оная на клипа си играе точно с Cos-Ф.
АБВ потребител - специалист
Ето го поредния присмехулник, където и на него не му са ясни някой неща. Я погледни внимателно на графиката където си я дал къде пише 90 градуса. И 1/2 Пи какво означава??? Да не би да е по малко от еденица-АА. И тогава тръгвай да се смееш на някого.
Последна промяна от АБВ потребител на нед фев 28, 2021 7:13 pm, променено общо 1 път.
iliya_i - майстор
нед фев 28, 2021 3:21 pmАБВ потребител написа:
Ето го поредния присмехулник, където и на него не му са ясни някой неща. Я погледни внимателно на графиката където си я дал къде пише 90 градуса. И 1/2 Пи какво означава??? Да не би да е по малко от еденица-АА. И тогава тръгвай да се смееш на някого.
Ами на 63 стр. в тригонометрията пише, че една окръжност (360 градуса) е 2Пи радиана.
Надявам се, че ще успееш да разделиш 360 на 4.
А видя ли къде пише 1 и -1 по ординатата? И кога косинуса е по-голям от 1?

Перепетуум мобиле конструират в мазето. Питай там.
АБВ потребител - специалист
Добре бе човек, нека ти да си прав. Явно не можете да разберете какво искам да кажа. Как ще обясниш това което става на клипа като си толкова навътре в нещата???? Как при една и съща мощност от вторичната страна на трансформатора, консумацията пада почти наполовина??? Остави тези графики формули и тем подобни.

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: