Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gogo7777 - майстор
АБВ потребител - специалист
На българина дай му ефтино,пък става ли за нещо,или не , това са подробности :-D И аз така преди години купих бензинова резачка за сто лева и не след дълго я хвърлих в контейнера за боклук.
gogo7777 - майстор
Линка не е за тебе, а за P88-Verona
АБВ потребител - специалист
Колкото до преправянето на такъв ефтин електрожен,просто няма смисъл според мен, за да стане по мощен и читав, всичко трябва да се оразмери наново. Това иска и нова кутия. Става ,не че не става ,но по добре да се направи нов апарат. Не е лесно,голяма разправия е човек да направи такъв инвертор от нулата,но ако се направи добре е удоволствие да се работи с него. :)
gogo7777 - майстор
Съфорумника Пансим има направен електрожен в кутия от АТХ захранване. Беше пуснал и клип как заварява с него. :supz:
lov - майстор
Гого той може да си позволи и още в по малък обем. Но за масово производство се търси и ремонто пригодност.
Хидрата и аз показвахме карантиите на едни такива китайчета. Та в тях място бол и за по големи радиатори и по сериозна електроника. Но ако го нагъчкаш в малка кутия елементарна повреда прави верижна реакция с фатални последици. Един изплюл кондензатор като олее силовата част или по честро срещаното да се взриви някой силов транзистор и запали дъга ела че гледай :-D Лакове солдер маски нищо не помага. Хвърляш в гюма.
gogo7777 - майстор
Веднага се сещам за тия кондензатори....нищо няма да олеят, дори да гръмнат :lol:
Прикачен файл:
FakeCapacitor1.jpg
FakeCapacitor1.jpg (103.66 KиБ) Видяна 425 пъти
lov - майстор
Ааа... с тези нямаш грижа. Ма дано не ти се случва някой такъв да те бушонира. После да се чудуш как да се оправдаваш че никой не те е набил. Аз имах такъв случай преди много години. Доката зяпам право в окото. И после се оправдавах с жената че ме е сварилка на калъп с комшийката. :lol:

п.п. Жената нямаше и 50 кила а аз тогава минавах стоте. Та си представи и това как звучи с допълнението за хора дето ме познават добре. :-D
АБВ потребител - специалист
Значи предполагам че знаете ,че във всичко си има правила и норми,и неможе да не се спазват,както важат за всякаква друга техника така и тук.С увеличаването на мощноста нараства и размера на частите,успоредно с това и цената,това е закон,и важи за всичко по принцип.Няма как да се избегне , и ако някой си мисли че ще заварява на 200 ампера ток ,4-ка електрод, с апарат 25х15х10см,е много далече от нещата. Единствено с увеличаването на работната честота на инвертора се постига по малки размери,но това води до намаляване на провара в заварката.Или с други думи,когато едно нещо се увеличава ,друго пък се намалява.Както казах във всичко има правила и закономерности ,с които трябва да се съобразяваме щем не щем.
emsy - специалист
чет юли 18, 2019 8:30 pmАБВ потребител написа:
. Единствено с увеличаването на работната честота на инвертора се постига по малки размери,но това води до намаляване на провара в заварката.Или с други думи,когато едно нещо се увеличава ,друго пък се намалява...
САмо да попитам : какво общо има честотата с провара?
Нещо не мога да разбера, нали след трафа има изравител и дросел след него честотата вече не играе, имаме относително постоянно -U- .
Моля обясни ?

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: