Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
АБВ потребител - специалист
пон авг 05, 2019 2:50 pmlov написа:
А как влияе дросела на нарастването на тока??? :)
Де да знаех това :-D
АБВ потребител - специалист
А не си ли задавате въпроса защо още се произвеждат тези големите трифазни трансформатори за заваряване на 50хц. Те тези хора сигурно са изпростяли да правят машини тежащи по 250кг и струващи по 10 бона. :) Май тази наука където е чоплите нещо куца.А колкото до дросела на изхода, може да се чудите защо 400 волтови диоди пробиват понякога,като напрежението е 60-70волта, е май ви подсетих за нещо с луминисцентната лампа. :)
АБВ потребител - специалист
пон авг 05, 2019 2:50 pmlov написа:
А как влияе дросела на нарастването на тока??? :)
Виж сега Колега, :) дросела може и да ограничи тока във вторичната намотка, ако индуктивното му съпротивление е голямо. Но там се слага дросел с малко съпротивление,за да натрупа енергия през времето когато протича ток през веригата и след това я отдава във вид на напрежение м-у импулсите,защото електрода е във въздуха когато гори дъгата.И точно това по високо напрежение улеснява повторното запалване на дъгата,ако може така да се каже. Ако веригата е затворена ,енергията се отдава като ток.Целта тук не е да ограничи тока, а по скоро да подобри горенето на дъгата. Малко така странно ги обяснявам нещата :-D ,но схващате за какво става въпрос.
АБВ потребител - специалист
Електрожен на платка с размери 20х15 см :)
emsy - специалист
нед авг 18, 2019 4:48 pmАБВ потребител написа:

...за да натрупа енергия през времето когато протича ток през веригата и след това я отдава във вид на напрежение м-у импулсите,защото електрода е във въздуха когато гори дъгата.И точно това по високо напрежение улеснява повторното запалване на дъгата,ако може така да се каже. Ако веригата е затворена ,енергията се отдава като ток.Целта тук не е да ограничи тока, а по скоро да подобри горенето на дъгата. Малко така странно ги обяснявам нещата :-D ,но схващате за какво става въпрос.
Прощавай :)
Нещо не схващам,
дали странно обясняваш или грешно разбираш нещата.
И аз не съм в час с материята, но как го обясняваш това един път да се отдава напрежение , а друг път ток ?!
Двете са свързани, ако имаш напрежение м/у две точки, и има затворена верига м/у тях,
ще протече ток в следствие разликата на потенциалите м/у точките.
А дали електрода е опрян в метала или гори дъга, все има затворена верига с тази разлика че дъгата има някакво съпротивление.
:)
Дросела отдава натрупаната енергия м/у имулсите с цел да не прекъсне дъгата ( като резервоар с който поливаш доматите когато няма дъжд :D )

Може и аз грешно да разбирам нещата , поправете ме ако е така .
АБВ потребител - специалист
Тока по съпротивлението е = на напрежението :) Като поливаме доматите на село поне ядем истински домати,а вие кочаните от пазара.Повече няма да пиша тук.Пожелавам на всички успех!!!!!! :)
emsy - специалист
Това за доматите, нямах никакъв лош умисъл или подигравателен, както си го възприел.
Прощавай ако съм те обидил дори и коствено.
Аз също ям "истински домати" :) :)
АБВ потребител - специалист
Давам ви примери и се аргументирам и пак се опитвате да ме искарате некадърник и изобщо не мислите с главите си. Добре нека задам такъв въпрос тогава. Кондензатора пак ще натрупва енергия и ще я отдава между импулсите, но въпреки това производителите не слагат кондензатори а дросели. ЗАЩО??????? Нямало такава наука,бля-бля. То ако трябваше да е толкова плътен тока на изхода щеше да се слагат големи електролити и еднотакни схеми изобщо нямаше да се правят, а на практика те преобладават при електрожените.
АБВ потребител - специалист
Който не може да научи себе си, започва да учи другите- Българска поговорка :-D В моя случай важи с пълна сила.
АБВ потребител - специалист
Тъй като необичам да споря,пък в спора се ражда истината продължаваме :-D . Защо Негуляев в схемите си заменя изходния дросел с удвоител на напрежението ??? Сигурно да изглади пулсацийте, може би :-D

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: