Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brad4edat - специалист
Да попитам пък нещичко:) Някой знае ли опция с някакъв софтуер да може да се коригира позицията на отделните три картини RGB. Оказва се че при LCD проекторите разминаване с по 1px в събирането на трите изображение е абсолютно нормално и допустимо. Новия ми NEC има точно такова разминаване с по 1px.

Примерни изображения:
Изображение

Изображение


Епсона който ми е от училищната оранжева серия също има такова разминаване, но вертикално.
И двата проектора обаче си дават кристална картина и това не се забелязва!
Но нека бъдем перфекционисти, като сме се захванали да разглобяваме. Оказва се, че някои проектори, като Епсон имат опция в сервизното скрито меню да изместват позицията на трите RGB изображения и може да се коригира това разминаване! В скритите сервизни менюто на моя NEC обаче няма такава опция.Има някаква програма на NEC за която всички говорят, но никой не я е виждал и разни неработещи линкове за нея :lol: . За това някой дали знае софтуер с такава опция за компютъра.
При мен трябва да е нещо или за NVIDIA или нещо на INTEL заради процесора и видео картата. Търсих, но за сега на намирам отговор за такива софтуерни корекции от компютъра.
brad4edat - специалист
Още малко помощ. Можете да си подмените скъсаните дунапренени филтри на проектора с мембрана от дихателна маска срещу прах с клапичка. Разрязвате маската, има 4-5слоя мембрани в нея, като два от слоевете са идеални за целта. Лесно преминава въздух през тях и са плътни за да улавят прашинките. Идеално стават за подмяна на стария износен филтър! ;)
brad4edat - специалист
Ето един много лесен начин да си центровате новата "горелка" лампа в стария или друг нов рефлектор. Използвал съм дъното на пластмасова чашка от тези по-високите за газирано (вода). Точно в центъра на дъното има малка пъпчица от шприцмашината, която я е отливала, там с нагорещен поялник или постолет за топъл силикон си отварята дупка в която да мушнете плътно новата крушка. Така хем застава в центъра на рефлектора, хем може да я нагласите къде точно да застане във височина спрямо дъното на релфектора. Забелязал съм че фабрично "грубо казано" разстоянието между дъното на рефлектора и балончето на крушката е точно колкото самото балонче, дори малко по-късо. Останалата отрязана част от чашката пък върши идеална работа за поставка на която да се постави вече запълнената с лепило ( аз ползвам шамот за печки) лампа да засъхва едно денонощие. Фабрично се ползва някакъв бял цимент, който хем държи на топлина хем има малко топлинно разширение за да не пукне рефлектора! Шамота има подобни свойства и е най-лесен за намиране. Ето и малко снимки:
Прикачен файл:
IMAG5318.jpg
Прикачен файл:
IMAG5322.jpg

Прикачен файл

IMAG5320.jpg
brad4edat - специалист
Старото ми HP vp6111 реших да го продам, че така си седи опакован в чантата в мазето. Модването за ксенон съм го премахнал и е в оригинален вид. Ако някой му се занимава да му слага пак ксенон, оригинална лампа или за части нека пише. Има обява в Базар.бг. Тук не можах да загледам секция за продажба!? :?
hidrazin - майстор
Няма такава секция. Отдавна пък и все още тук търговийката е забранена.
:partyman:
brad4edat - специалист
hidrazin написа:
Няма такава секция. Отдавна пък и все още тук търговийката е забранена.
:partyman:
То и аз това се чудя, малко ми се видя странно да няма такава секция, щото ще отнеса някой бан за това пък знам, че някой може да прояви интерес към такова устройство в този раздел :?

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: