• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
filmatoplo - майстор
Жената ме ревнуваше от Валандъра , ама днес го заобича :heart: , пържехме риба на него . :-D
lov - майстор
Влизам в джаза.
Диска го осигурих само да остане време и ще му парна крачетата.
bateFori - помощник
И аз си имам вече диск благодарение на Стив! Благодаря ти добри човече!!! Всъщност си го имам от няколко дена вече,ама време няма да го започна. Обаче от мерак съм си взел ден почивен в края на седмицата. И чак тогава го запуках... Имам малко бой най напред с големия чук. И ако не послуша него ще извадя още по големия,та и горелката даже. Ама едва ли,щото не се е позакривил след нагряване.. Абе в събота вече мисля да снимам манджарийката. Сега една рецептица да ви подам. Пилешки филенца на валандър: ;-) Взимате един пилчок машелест и го разфасовате, като гледате да отделяте месото на група мускули и филета без да нарушавате целоста им. После с нож подобаващо заточен започвае на ,,белите" подобно на това както се бели фурнир. Целта - да се постигне приличен разнер.При все че и малките се ядат със същия успех.После пържолките се начукват щателно с чук за пържоли. Подреждат се в съдинка,като се поръсват със къри,сок от лимон (ама истински) и олио. Нов ред пак така.На всеки ред се спазва все тази последователност.Най отгоре се залива с олио за да се запечата.Не сипваите половин бутилка олио.Просто птитискате и разпределяте всеки ред да се оплътнява по стеничката на съда. Престоява една нощ поне на хладно в хладилника.Послеее, палиш и нагряваш валандъра ;-) Пържолките се пекат много кратко време.От начало като се сложат се пекат докато крайчетата започнат да побеляват.Обръща се и се пече от другата страна минута. На силен огън става по арабийски!!! Аз като престоят по вече от 2-3 дена в хладилника съм ги пробвал о без да ги пека. Суперски са си ! Добър апетит колеги и да ви е сладко (както казват по турските сериали :lol: )
stiv1961 - майстор
bateFori написа:
Сега една рецептица да ви подам. Пилешки филенца на валандър: ;-)
Успех :) Има една тема в ,,Готварство,туршии........" - рецепти за валандар.Ако искаш копни я там за да са на едно място.Не знам само дали е по правилата на форума :?
filmatoplo - майстор
eto i ne6to ot men

Прикачен файл

df.jpg

Прикачен файл

fftrt.jpg
fftrt.jpg (68.11 KиБ) Видяна 3471 пъти

Прикачен файл

fg.jpg

Прикачен файл

mcm.jpg

Прикачен файл

gtmg.jpg
EDI - майстор
ФИЛМАТОПЛО, ти не си човек. :lol: В момента умирам от глад /нямам време да хапна/, отварям темата и щях да се удавя. :-D
stiv1961 - майстор
Супер :supz: Ама този твой апарат наистина е уникален-щом прави снимки от бъдещето :-D .....2012/04/14 :-D :-D :-D
filmatoplo - майстор
:) Снимките са от Марс :wink: Сафрида е във форма слънце. :partyman:
OwnerBG - специалист
Валандаристиииии, дайте акъл кога се сменят тези брани, че три текезесета около София обиколих и никъде няма стари брани.При есенната оран ли се бранува или при зимната. Демек кога е момента да се напада за подменени брани.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 63

Тема "Валандар/тиган или барбекю/" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: